Реклама / Ads
2| 6457 |04.02.2015

Отрязаха изпълнител на проект за ремонт на жп линия Волуяк-Перник

.
Ремонт на жп линия
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура” за избора на консорциума "В.Х.П. Проект 2014” да изработи техническия проект за рехабилитацията на железопътната отсечка "Волуяк – Храбърско – Перник".
Причината е, че в комисията, оценила предложенията на победителя и другия кандидат - обединение "Рутекс – Аксиона“, не е имало експерти с квалификация и опит по изготвяне на проектни проучвания, кадастрални карти и технически проекти в областта на железопътната инфраструктура, каквито са основните дейности по поръчката. Допуснатото нарушение е съществено, тъй като се отразява върху възможността на помощния орган да разгледа и оцени по максимално обективен и прозрачен начин предложенията на участниците и най-вече техническите оферти, обясниха от КЗК.

Отделно антимонополният орган установил, че консорциум "В.Х.П. Проект 2014” не е доказал, че отговаря на минималните изисквания на възложителя за технически, икономически и финансови възможности, тъй като не е представил валидна застрахователна полица за професионална отговорност.

Също така, посоченият от "В.Х.П. Проект 2014” ключов експерт "Железен път” не е доказал, че отговаря на условието на възложителя да притежава минимум 8 години опит в проектирането на железопътна инфраструктура.

Затова КЗК връща процедурата на етап назначаване на комисия за провеждане на процедурата за обществената поръчка в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.

Рехабилитацията на отсечката Волуяк – Храбърско – Перник" ще се прави с пари от еврофондовете и оперативна програма "Транспрот" 2007-2013 г и е част от проекта "Модернизация на железопътната линия София – Перник – Радомир – част от Трансевропейската транспортна мрежа”.

Консорциум "В.Х.П. Проект 2014“ предложи да изготви техническия проект за ремонта на участъка срещу 1 616 500 лева без ДДС, а офертата на обединение "Рутекс – Аксиона“ бе 1.747 млн. лв. без ДДС.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. ЕС финансира научни проекти; има и български 1| 4076 |02.02.2015 . Георги Дичев пак оглави Камарата на частните съдебни изпълнители 3| 5958 |01.02.2015 . Частен съдебен изпълнител пред Фрог: Гилдията се раздира от задкулисие и жажда за пари 24| 12841 |27.01.2015 . По проектозакон децата започват училище на 5 годинки 11| 3956 |24.01.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО