Реклама / Ads
0| 3421 |07.03.2022 НОВИНИ

Отстранен е проблемът с прекъснатия видеострийминг при някои български медии

.
Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Трайно е отстранен проблемът с подмяната на видео стрийминг сигнала при няколко български медии. Уязвимостта е затворена. Води се техническо разследване за начина на осъществяването на пробива, съобщава Еволинк.
 

Едновременно с това се имплементира допълнително ниво на защита и управление на DNS в цялата мрежа на компанията, пише БНТ.

 

Еволинк се извинява на своите клиенти и зрителите им за причиненото неудобство.

Екипът по информационна сигурност на компанията ще продължи да поддържа най-висока степен на готовност за незабавна реакция срещу все по-разширяващия се спектър от кибер заплахи, казват от компанията и обясняват каква е била причината за проблема:

 

"Чрез използване на нова уязвимост в сървърите за управление на имена (DNS) е инжектиран подменен запис за домейн, който се ползва от стрийминг сървърите на Еволинк. Пробивът в сигурността е установен в 20:32 на 6 март.

 

Проблемът е забелязан незабавно от дежурния екип на Еволинк и в 20:51 е отстранен. С тази подмяна е пренасочен видео сигналът на медии в България, които използват стрийминг услуги от Еволинк към друг стрийминг сигнал, представящ послание против войната.

 

Поради специфичния начин, по който работи DNS протокола, голяма част от сървърите по света са поддържали кеш с подменения запис, без да се обръщат към основните сървъри на Еволинк за коректна информация. По тази причина още няколко часа след отстраняването на инцидента за част от зрителите по света се е показвал подменения видео сигнал".

 

Изявлението на Еволинк е по повод инцидента от 6 март вечерта, при който вместо ефирно излъчване в интернет платформите на няколко медии, включително БНТ, Нова телевизия и Bulgaria ON AIR, се появи посланието "Правете любов, а не война" на английски на фона на карикатура на Владимир Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3419 |28.02.2022 Обединеното кралство ще съдейства Русия да бъде отстранена от Интерпол . 2| 3188 |24.02.2022 Евгений Кънев: Проблемът на Путин не е Украйна, не може да се примири със световния ред . 10| 5834 |16.02.2022 Адв. Екимджиев: Гешев може да бъде отстранен за седмици . 18| 12584 |10.02.2022 Алгафари: Ако само Гешев е проблемът, да си го трепнем и да сложим правилен. Бабикян: С изрезки няма да стане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads