Реклама / Ads
6| 4624 |18.08.2010 НОВИНИ

Първанов гласи Калфин за свой приемник

.
Самият Калфин не отрича категорично възможността, но твърди, че сериозни разговори с него по този въпрос не са водени. Евродепутатът е предпочитание по-скоро на президента Първанов, отколкото на партийното ръководство на столетницата.
 

Евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин е най-вероятният кандидат за президент на левицата, пише вестник "Сега". Той е фаворитът на сегашния държавен глава Георги Първанов, който ще играе важна роля при посочването на левия участник в надпреварата догодина.

Самият Калфин не отрича категорично възможността, но твърди, че сериозни разговори с него по този въпрос не са водени. "Още е много рано. БСП най-напред трябва да си потегне редиците, а след това да взима подобни важни решения", коментира евродепутатът пред "Сега". И според члена на ИБ на БСП Антон Кутев е рано да се подхваща темата, тъй като по стара позитанска традиция ранното оповестяване на някое име неизбежно води до похабяването му и неговия провал. "Калфин е възможен кандидат, широко скроен, достатъчно популярен, но самото му споменаване ще съсредоточи много удари срещу него", коментира Кутев. Той обаче не скри, че евродепутатът е предпочитание по-скоро на президента Първанов, отколкото на партийното ръководство на столетницата. "Трябва да си напаснем борбите с т.нар. президентско движение", заяви Кутев. Той подсказа, че изненади за името на кандидат-президента можело да дойдат от младите в БСП.

Социалистите ще изчакат кандидатурата на основния си опонент ГЕРБ, преди да огласят избора си. Според информацията на "Позитано" 20 вицепремиерът Цветан Цветанов със сигурност няма да е кандидатът на управляващите за президентския пост, въпреки че премиерът го посочи като вероятен претендент още преди няколко месеца. Червените се готвят за изборен спаринг със силен противник като самия Бойко Борисов с ясното съзнание, че като президент той ще е по-малко вреден, отколкото като премиер, както обясни Кутев.

Младите

Младежкото обединение на БСП вчера поиска оставката на шефката на фонд "Земеделие" Калина Илиева с мотива, че тя няма "капка експертен капацитет за заеманата длъжност". Лидерът на младите социалисти Явор Гечев покани Илиева и земеделския министър Мирослав Найденов на пряк дебат за проблемите в аграрния сектор. Гечев предупреди, че може да бъде застрашена акредитацията на ДФЗ като разплащателна агенция, и прогнозира, че тази година директните плащания на земеделските производители няма да бъдат платени до Нова година.  (Сега)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5046 |16.08.2010 Георги Първанов и Бойко Борисов се чуват нерядко . 6| 6613 |05.08.2010 Военният министър прескочи Първанов в стил "Румяна Желева" . 10| 6100 |05.08.2010 Ат. Атанасов: Съветник на Първанов чрез ДКСИ пробил системата на НАТО . 13| 5745 |02.08.2010 Първанов до БСП и ДПС за отпуските, праща ги в Конституционния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads