Реклама / Ads
8| 4385 |25.03.2008 НОВИНИ

Р. Петков разговарял с подозрителни по човешки, контактите му били регламентирани

.
Министърът на вътрешните работи разговарял с лица, които били на контрол и по телефона, от БСП не били обсъждали неговата оставка на днешното заседание на Изпълнителното бюро.
 

При контакт с разработвано лице, винаги се води конкретна документация по случая. Участие в подобни срещи насаме обаче беше категорично отречено от страна на министър на вътрешните работи Румен Петков. По БТВ той обяви, че е имал една-две подобни срещи в присъствието на оперативен работник и те могат да бъдат проверени на базата на съответни документи.

Оказа се още, че министърът е разговарял и с лица, които са били на контрол, по телефона, но нямал от какво да се притеснява. Frognews.bg напомня, че днес вестник Дневник цитира вътрешния министър, който заявил, че е водил телефонни разговори и се е срещал "с хора, които са обект на специално разузнаване и подслушване". Изявлението му дойде седмица след като зам.-шефът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Иван Иванов бе арестуван с мотива, че е имал нерегламентирани контакти с бизнесмени. Правил съм го с ясното съзнание, че разговарям с подслушвани хора. Аз не се притеснявам от разговорите, които водя по собствения си телефон", каза Румен Петков. Той уточни, че обикновено разработваните са били инициатори на разговорите, а темите били "достатъчно общи" и "по никой начин не засягат работата на МВР" - пише Дневник.

Що се отнася до казуза Иван Иванов, по него действали ДАНС и прокуратурата, а МВР съдействало с всичко необходимо. Министерството било заинтересувано цялата истина да излезе наяве, оповести днес Петков, но не коментира дали е било извършвано незаконно подслушване.

snimka1.jpg

Междувременно бившият директор на Главна дирекция за борба срещу организираната престъпност бе повикан на разпит във Военно-окръжна прокуратура. Този разпит произтича от последните скандали и задържането на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов. През последните дни Танов няколко пъти обвини Иванов и главният секретар на МВР Валентин Петров във връзки с организираната престъпност. Обиден, Петров на свой ред заведе дела за клевета срещу Танов и депутата от ДСБ и бивш директор на НСС генерал Атанас Атанасов. Днес в ранния следобед агенция "Фокус" разпространи снимка, която била пратена в редакцията от читател - на снимката се виждат генералите Ваньо Танов и Атанас Атанасов, заедно с водещия от Нова телевизия Коритаров. Тримата седят във фоайето на хотел "Кристал палас" и дружески разговарят. Агенция "Фокус" не уточнява кога точно е правена снимката. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6686 |19.03.2008 Ти от кой отбор си, питал Румен Петков служител, разследващ алкохолни босове . 4| 5052 |19.03.2008 Румен Петков аут - искат десни . 4| 4704 |14.03.2008 Р. Петков: ДАНС проверява МВР за връзки с мафията. Й. Бакалов не вярва . 2| 5219 |07.03.2008 Шефът на БДЖ Олег Петков го отнася заради пожара и жертвите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads