Реклама / Ads
0| 3953 |26.06.2022 НОВИНИ

Петков: Съставът на проектокабинет на ПП остава непроменен. Засега

.
Съставът на проектокабинета на “Продължаваме промяната” ще остане непроменен. Засега. Това заяви пред журналисти премиерът оставка Кирил Петков.
 

Политическата криза у нас се задълбочава, а след свалянето на кабинета след вота на недоверие, ще бъде задействана конституционната процедура с проучвателните мандати. Три партии ще имат шанс да съставят правителство, преди да се отиде на предсрочни избори. Първата формация, която ще получи мандат е именно “Продължаваме промяната”. 

 

Не е ясно обаче дали Кирил Петков ще бъде предложен за премиер. Вече се чуха хипотези, че кабинетът може да получи подкрепа, ако Петков бъде сменен. От ПП също загатнаха, че това е възможен вариант. Засега обаче той не е на масата, увери Петков. 

Попитан конкретно за липсващите министри от "Има такъв народ", Петков заяви:


Не искам да говоря още за отделни министри, защото реално, докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика.


Премиерът коментира и думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП.

 

“Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме преговаряли - това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов - самият той, както и Слави Трифонов. Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изказване без Слави Трифонов, така че за съжаление и с него няма да можем да говорим. Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не в няколко фирми, както беше досега при ИТН, категоричен е Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3113 |24.06.2022 Петков: Ковачевски може да влезе в историята, отваряйки вратата на РСМ към ЕС. Но се изисква смелост . 0| 4058 |23.06.2022 Кирил Петков: Ако президентът е на място, да свика КСНС! Борисов е двойствен . 0| 3896 |22.06.2022 Падна правителството на Кирил Петков: ”За” 123 гласа, 116 ”против” . 0| 3621 |22.06.2022 Кирил Петков: Асен Василев е най-подходящ за финансов министър. 7-8 депутати от ИТН се колебаят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads