Реклама / Ads
21| 4402 |07.03.2023 НОВИНИ

Показен разстрел на невъоръжен украинец след думите „Слава на Украйна“ /видео/

.
Тимофей Шадура Източник: Евроком
„По предварителни данни загиналият е войник от 30-та отделна механизирана бригада Тимофей Николаевич Шадура. Тимофей Шадура се счита за изчезнал от 3 февруари 2023 г. след военни действия край град Бахмут“, съобщават от 30-та отделна механизирана бригада на името на княз Константин Острожски, разпространиха украински медии.
 

Отбелязва се, че в момента тялото на украинския войник се намира във временно окупираната територия. Окончателното потвърждаване на самоличността му ще бъде установено след връщане на тялото и съответните експертизи.

 

Командването на 30-та отделна механизирана бригада и братята на Героя изказват искрени съболезнования на семейството и близките му. "Възмездието за нашия Герой ще бъде неизбежно“, отбелязват от бригадата.

 

Както съобщи УНИАН, на 6 март в социалните мрежи беше разпространено видео, на което руски войници застрелват невъоръжен украински войник, след като той казва: "Слава на Украйна!"

 

Ръководителят на кабинета на президента Андрий Йермак коментира видеото, отбелязвайки, че „военните престъпления се култивират в Русия и се избелват от тяхната пропаганда и митове за „нацистите“. Той подчерта, че ще има възмездие за всяко такова военно престъпление и никой не може да се скрие от него.

 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова прокурора на Международния наказателен съд Карим Хан да разследва стрелбата по украински войник от руснаци.

 

Комисарят на Върховната рада по правата на човека Дмитро Лубинец изпрати видеозапис на екзекуцията на украински войник от руснаци на международните партньори и колегите си омбудсмани.

 

Службата за сигурност на Украйна е открила производство за екзекуцията на украински военнопленник от окупаторите.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4049 |07.03.2023 Командирът на украинските сили в Бахмут: Да застреляш невъоръжен човек, защото е казал ”Слава на Украйна”” е дело на животно, не на войник . 8| 3504 |19.12.2022 80 години след смъртта на Вапцаров - излизат докумнети от дело №585, по което е осъден и разстрелян поетът . 6| 2890 |21.11.2022 Украйна ще разследва предполагаем разстрел на затворници . 4| 4033 |04.11.2022 Мир по Кремълски: Министерство на пропагандата и разстрели. Това ли искат родните миротворци?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads