Реклама / Ads
3| 5989 |15.10.2020 НОВИНИ

Политолог: Управляващите се опитват с индулгенции да си купят спокойствие

.
Петър Чолаков
Живеем във времето на големите индулгенции. Всичко е свързано с търсенето на индулгенции – по 50 лева, по 40 лева, на този, на онзи. Обещания за по-високи заплати. Това е нещо, с което очевидно управляващите искат да останат на власт, да си купят спокойствие, да си купят време.
 

Това заяви пред БНР политологът Петър Чолаков.

 

Индулгенциите обаче не са само от страна на управляващите, смята още Чолаков. Той посочи, че и опозицията се опитва да си изкупи греховете си пред обществото.

 

“БСП иска да демонстрира активност. Вместо да е основен мотор за свалянето от власт на правителството, всъщност тя се занимава със себе си”, смята политологът.

По думите му председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сама е “изработила” своята оставка с изказванията си, които политологът определи като “стряскащи”.

 

ФрогНюз припомня, че преди около две седмици по време на свое посещение в Лом пред партийния актив Караянчева изрази своето възмущение от факта, че протестиращите срещу “лошия Бойко” след това се качват на метрото, построено от него, и се прибират по домовете си. Тогава се чу и прословутият призив, станал повод за нова порция обществено недоволство “Ходи пеша!”.

 

Вчера бе внесено и искане за оставката на Караянчева. 96 подписа успяха да съберат депутатите от ДПС и БСП, като днес парламентът ще го разглежда.

 

Според Петър Чолаков се наблюдава арогантност на управляващите, но вървим към редовни избори през пролетта.

 

“Към момента като че ли успяха да овладеят ситуацията управляващите. Любопитното е, че 66% подкрепят, от българските граждани, протестите. Управляващите поеха много сериозен риск. Виждаме, че непрекъснато има ерозия на тяхната електорална подкрепа. Но, както се казва – след мен, ако ще и потоп. Явно това е принцип, по който се управлява в момента”, посочи още политологът.

 

По думите му ГЕРБ изглежда плаща жестока цена, а Борисов се опитва да пази добро поведение. Според представения вчера пред парламентарната правна комисия доклад на главния прокурор Иван Гешев изглежда няма намерение да си ходи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6922 |14.10.2020 Адв. Михаил Екимджиев: Управляващите ни смятат за дебили, които ще приемат всяка тяхна пропаганда . 7| 6580 |14.10.2020 Политолог: Докладът на прокуратурата не казва нищо за шкафчето и къщата в Барселона . 26| 7846 |09.10.2020 Слави Трифонов: Резолюцията е исторически позор за управляващите, срамна истина за България . 4| 5500 |09.10.2020 Цветелина Пенкова: С резолюцията си ЕП сне доверие към управляващите и изрази подкрепата към българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads