Реклама / Ads
0| 5134 |02.10.2022 НОВИНИ

Политологът Тончо Краевски: Възторженият фанатизъм за това как трябва да се гласува има и обратен ефект

.
Тончо Краевски Източник: Личен архив
Не бива прекалено много да се афишира този възторжен фанатизъм за това как трябва да се гласува, защото това води най-малкото до обратния ефект. Това предупреди от ефира на БНР политологът Тончо Краевски.
 

„На всички избори се появяват по телевизията, по радиото и в интернет едни кампании, в които се говори с едни доста слаби опити за хумор как е много важно да се гласува и трябва да се гласува. На гърба на популярността на много актьори и певци държавата, която е загубила доверието и ангажираността на хората, се опитва да паразитира върху тях. Най-малкото това има обратен ефект, защото както знаем от опита на българите с демокрацията и със социализма преди това, този тип казионни дейности само и единствено водят до отчуждение и нищо друго“, обясни той.

 

„За съжаление, България в момента се намира в ситуация на все по-интензивно проявяваща се политическа криза, която за жалост се манифестира в ситуация на все по-усложнена международна обстановка, което от своя страна показва, че е необходимо България да вземе един стратегически избор“, коментира на свой ред политологът Иван-Асен Иванов.

 

„Поставени сме пред ситуация, която ни кара да направим цивилизационен избор и да си дадем ясна сметка какво точно бъдеще трябва да има нашата страна, като цяло каква да е нейната роля в Европейския съюз и в НАТО. Намираме се наистина в преломен момент, който на практика ще начертае следващите десетилетия. Предвид това е изключително важно българските граждани да си дадат ясна сметка какво значение има към настоящия момент техния избор. Има война в Европа, изключително тежка предстояща енергийна криза, задаваща се след нея тежка финансова криза и това са все тежки предизвикателства, за които е необходимо нашата страна да има ясни позиции и да има наистина едно солидно представителство, което да ни помогне да преминем през тези проблеми по-лесно. Важно е да се гласува, за да осигурим на българските граждани, на нас самите, стабилност“, добави той.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2742 |27.09.2022 Политологът Борис Попиванов: Предизборната кампания наподобява съдебен процес . 3| 2947 |20.09.2022 Политологът Георги Киряков: Президентът Радев опитва да удължи кризата . 1| 2789 |16.09.2022 Политологът Георги Киряков: Много повече пари се хвърлят в тролски фабрики, отколкото в реклама на идеи . 0| 9092 |16.09.2022 Политологът Марая Цветкова: Този път президентът участва в предизборната кампания със знак минус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads