Реклама / Ads
61| 9677 |14.12.2009 НОВИНИ

Помаци псуват България, искат я в Турция

.
В социалната мрежа Фейсбук се появи анти-българска група със заглавието Fuck Bulgaria. Тя цели да се популяризира идеята България да бъде включена в границите на Турция, както е било по време на Османската империя, съобщава Агенция БЛИЦ.
 

„Не знаем дали това не е някаква провокация, дали на някой идиот не му е хрумнала тази идея. Все още не e ясно кой точно стои зад тази организация. Когато хората от тази антибългарска група, целяща да включи България в границите на Турция от времето на Османската империя излезнат публично и станат видими, със сигурност ще има реакция от моя страна. Едва когато направят открита пресконфренция , ще коментирам тази идея”, заяви Божидар Димитров за frognews.bg

В новооткритата група всички нейни почитатели могат да публикуват своето мнение по въпроса и да изказват недоволството си от факта, че повече от 131 години България вече не е включена в границите на Турция.

Именно това е страната, която наследява огромната Османска империя, която поробила не само българските земи, но и целия Балкански п-ов, земите на Близкия Изток и северните части на континента Африка.

“Това е Турция, а ние жалеем за Турция!
Това е нашата страна
Родени сме в тази земя и сме израснали тук,
Това е нашата земя.

Това е част от едно от няколкото поместени стихотворения в блога, насочени срещу родината ни България, която явно според тези хора никога не е съществувала на картата на света. Омразата им към България е толкова голяма, че те биха направили всичко по силите си да заличат името на страната ни от политическата карта на света.

Не става ясно обаче кои са създателите на групата в социалната мрежа. В страницата няма поместени имена и контакти. Ако обаче направим малко по-задълбочен анализ на гореизложения стих, няма начин да не си помисли човек, че най-вероятно става въпрос за български турци.

Ето какво се казва още в стихотворението:

“О, моят народ е моята звезда и тя ще изгрее;
Аз съм героят на моята раса! Този народ е мой.
Живели сме от незапомнени времена в свободна и независима земя,
О, ти си син на мъченик, боли те, срам те е,
Вземете тази земя рай.”

Коментарът за отношението на тези помаци към територията, на която живеят и изкарват прехраната си, просто е излишен. Очевадно е, че те правят всичко възможно, за да подготвят почвата за бъдещи конфликти между турци и българи.

Frognews.bg попита градския прокурор Николай Кокинов дали е възможно прокуратурата  да се самосезира след публикациите в медиите, на което той отвърна, че все още не е прочел материала, затова не може да заеме становище по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5302 |17.11.2009 Да се бръкне в джоба на богатите заради бедните, искат от "Подкрепа" . 42| 17066 |09.11.2009 2 милиарда златен резерв на България, изчезнал от швейцарски банки? . 29| 5247 |07.11.2009 Борисов: Станишев изяде бостана, от мен сега искат дини . 15| 6175 |03.11.2009 Прокурори искат имунитета на Станишев, той плюе Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads