Реклама / Ads
0| 5299 |17.04.2022 НОВИНИ

Порошенко: Българи, не му вярвайте! Путин мрази Европа и Запада

.
Путин мрази Европа. Мрази нашия западен свят. Мрази нашите ценности и за съжаление никога няма да постигнем компромис с него, защото ни иска мъртви, а ние искаме да живеем. Толкова е просто. Защитавайки Украйна сега, ние защитаваме Европа и България.
 

Това заяви пред Нова телевизия петият президент на Украйна Петро Порошенко, управлявал в периода 2014-019 г. В момента Порошенко е един от най-богатите украинци, които помагат с организиране защитата на Киев.

 

“Путин подцени единството на украинския народ и на целия свят, който подкрепя Украйна за победа над руската агресия. Аз се старая максимално и сега, като граждани на Украйна, организирахме батальоните за териториална отбрана в най-трудните дни от нападението на руските сили над Киев. Разстоянието от батальона, в който участвам, до руските войски, беше 8 км. Цял Киев беше под ракетен и артилерийски обстрел, но за всички 48 дни не сме напускали Киев. Удържахме на една от най-тежките атаки на руснаците. Бяхме едни от първите, отишли в Буча, Ирпен, Гостомел, Ворзел, основните места, които сега станаха световноизвестни заради ужасното клане, което руските престъпници организираха над украински цивилни граждани”, посочи Порошенко.

 

Той определи като геноцид и престъпления срещу човечеството случващото се в Украйна.

 

“Руснаците ни убиват само защото искат да ни накарат да си тръгнем, искат да ни убиват просто, защото сме украинци. Искат да изтрият страната ни от картата на света. Той не признава правото ни на живот, на съществуване. При тази ситуация е изключително важно да бъдем единни, да останем заедно, за да спрем Путин и да го изхвърлим от украинската територия”, категоричен е Порошенко.

 

Според него Украйна се нуждае от НАТО от три неща: оръжия, оръжия и пак оръжия. 

 

“Разберете, ние трябва да обърнем ситуацията. Представяте ли си, световната сигурност, сигурността на Европа зависи само от 300 танка, които незабавно трябва да бъдат доставени на Украйна, от 1000 БТР, които незабавно трябва да бъдат доставени на Украйна, и от 100 изтребителя. Имаме дълги опашки от доброволци, които чакат да се запишат в украинските въоръжени сили, но не могат да се бият с празни ръце. Защитавайки Украйна сега, ние защитаваме Европа и България. Ако не споделите и не участвате в доставянето на оръжия на Украйна, а за съжаление министър-председателят каза, че ви трябват оръжията във вашата страна, а не да се изпращат на Украйна. Не, вие не помагате на Украйна, не ни подкрепяте нас, а подкрепяте, помагате и инвестирате във вашата собствена сигурност. По-добре да се биете с руснаците на украинска земя, вместо да го правите на собствена територия, защото България сам-сама не може да удържи на руската агресия, но заедно, Украйна и НАТО, можем да спечелим със сигурност”, категоричен е Порошенко.

 

По думите му има “огромна деградация” у руския президент Владимир Путин.

 

“През изминалите 8 години имам ежеседмични преговори с него. Това е съвсем различен човек. Ако и преди да беше циничен, негативен, но поне предвидим човек, който действаше по своето разбиране за интересите на Русия, сега е – смея да употребя думата – луд, безумен, неадекватен, непредвидим човек. Определено не е в интереса на Русия да извърши откровена пълна агресия срещу Украйна. Няма нито един позитив за Русия. Не е в интереса на Путин да остане завинаги в световната история като военнопрестъпник, който трябва да бъде затворен зад решетките, изправен пред Международния наказателен съд или може би специален Наказателен трибунал за агресията на Русия над Украйна. В тази ситуация трябва да вземем предвид непредвидимостта му и да бъдем силни, защото Путин ще стигне толкова далеч, колкото всички заедно му позволим. Затова трябва да бъдем силни и да спрем Путин”, коментира Порошенко. 

 

Според него Путин няма да започне ядрена война, защото би трябвало да бъде напълно уверен, че ще последва ядрен отговор. 

 

“Друго изискване на Путин, което той публично отправи, не друг, а той лично, в ултиматума си към НАТО каза, че НАТО трябва да се върне към границите си от 1997 г. За България и Румъния това означава вие да не бъдете членки на НАТО, да отпратите всички войски на НАТО от територията си, да бъдете демилитаризирани, точно както Путин иска от нас. Трябва да унищожите армията си. Кажете го на правителството си. Така гледа Путин на европейската сигурност, на България. Затова е в интерес на България да ни предостави старите съветски танкове, бронетранспортьори, изтребители, за нашите герои – пилоти, ръководители на ПВО системи и танкисти – да спрат Путин и да не му позволят да се разпространи към България. И още нещо, тези, които се съмняват дали да подкрепят и помогнат на Украйна не само хуманитарно, а и военно – каня тези политици в Киев. Заедно да се разходим до Буча и със собствени очи да видите местата, където стотици украинци в малко градче са били избити от руски варвари. И тези, които имат някакви надежди за руския свят, за руските „братушки“ да видят какво остава след руската окупация. Затова никой няма съмнения, че трябва да се изправим заедно, да спрем Русия, така че да опазим българската територия от Путин и войските му в тази ситуация”, допълни Порошенко.

 

“Мисля, че правите най-голямата грешка в живота ви. Мисля, че сте повлияни от пропагандата на Путин. Първият ми съвет е – спрете да гледате руска телевизия. Нека гледат Вашия канал, ще бъде толкова по-добре. Тук имаме стотици журналисти от цял свят, които предават обективна информация, не през нашите очи, а през техните собствени. Те с единен глас явно заявяват, че Путин е агресор. Путин е престъпник. Втори съвет към българските граждани, които още подкрепят Путин – моля Ви, не му вярвайте. През цялото време лъже – още от полета МН 17, че няма руски войски в Крим и в Донбас и сега, с Буча, Мариупол, Ирпен, всички останали градове. Путин е лъжец, нямайте му вяра. И трето, към българите, които са несигурни – не се страхувайте от Путин. Вземете примера на Украйна. Ние не се страхуваме и затова можем да го спрем тук. Не му позволявайте да унищожи Украйна. И четвърто – той мрази демокрацията. Това е заключението ми от личното ми общуване с него. Той мрази Европа. Мрази нашият западен свят. Мрази нашите ценности и за съжаление никога няма да постигнем компромис с него, защото ни иска мъртви, а ние искаме да живеем. Толкова е просто”, обърна се Порошенко към българите, които още подкрепят руския президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3480 |04.03.2022 Порошенко: Не вярвайте на Путин и не се страхувайте от него! . 0| 3143 |26.02.2022 Пристигнаха двата автобуса с българи, евакуирани от Украйна . 0| 3121 |25.02.2022 МВнР: Автобуси от Одеса и Киев са готови да евакуират българи, издават се и временни паспорти . 12| 3169 |24.02.2022 Порошенко: Путин е съвременният Хитлер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads