Реклама / Ads
4| 3382 |08.05.2023 НОВИНИ

Проф. Тодор Тагарев: Не съм сигурен, че ще стана министър

.
Източник: личен архив
"Борисов искаше да получи състав на кабинета в рамките на един уикенд. Тогава ми се обади академик Николай Денков и аз приех". Това заяви номинираният за министър на отбраната в кабинета "Денков" - проф. Тодор Тагарев в предаването "Денят ON AIR".
 

Той призова да се намери формула за съставяне на редовно правителство, независимо дали с първия или втория мандат. 

 

"Каква ще е технологията е въпрос на лидерски умения от двете политически сили, от тях зависи да се намери съгласие България да върви по пътя евроатлантическия път", убеден е гостът.

 

Той припомни изказването на Асен Василев, че 2/3 от избирателите на ПП-ДБ не одобряват управление с ГЕРБ-СДС.

 

"Дано да бъде намерена управленска формула, явно е, че ПП-ДБ рискуват да загубят избирателите си. Но и двете страни трябва да направят отстъпки. Топката е в полето на ГЕРБ-СДС, не съм сигурен че ще дадат подкрепа за втория мандат, не съм сигурен че ще стана министър. Но добрият вариант би бил да има правителство", каза още проф. Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

 

Номиниранията за военен министър уточни, че в програмите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС няма съществени различия по въпросите на отбраната. По думите му - трябва да имам подходящи хора на подходящите позиции и тогава няма да е важно кой кабинет управлява.

 

"Той трябва да подкрепя модернизацията на армията, а не само популистки идеи за високи заплати и пенсии. Иска се политически гръб", коментира събеседникът.

Изчисленията му показват, че предвидените 6,5 млрд. за модернизация няма да стигнат за заложените проекти, което са за 12 млрд.

 

Проф. Тагарев изрази надежда, че България ще е готова да посрещне новите изтребители до 2025 г. Оголването на въздушната защита на страната ни определи като "несериозна отбранителна политика".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3429 |05.05.2023 Отиде си проф. Петко Димитров - откривателят на сензацията ”Чиния на Ной“ . 0| 2991 |05.05.2023 Проф. Хинков: А.Василев и Лорер като политически фигури в проектокабинета ”Денков” предполагат нови преговори с ГЕРБ . 22| 2996 |02.05.2023 Кандидат - министър Тагарев: Отбранителната политика куца, изолираме се от съюзниците . 3| 2894 |27.04.2023 Проф. Иван Илчев: Цялостната ни политика по отношение на Северна Македония е погрешна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads