Реклама / Ads
3| 4944 |15.04.2013 НОВИНИ

“Пролетно почистване” на МВР в парка и метрото

.
Младежи пишат обяснения в районното откъде купуват марихуана. Масови проверки за дрога, лични карти и нарушаване на вечерния час от ученици извършват служителите от Охранителна полиция към СДВР в столицата.
 

Всяка вечер униформен инспектор стои пред ескалатора, по който пътниците излизат от спирката на метрото „Джеймс Баучер“ в кв. „Лозенец“, и селектира от потока младежи, за да им провери личната карта, пише днес в. Монитор. Ако спреният за документи е регистриран или воден в районното, понякога следва проверка на раница, за да се провери дали не носи наркотици.

 

„Бях с брада на една седмица и вероятно това се е видяло съмнително на служителя на реда. Показах си личната карта, обясних, че не съм имал проблеми с полицията, като преди това ми искаха адресна регистрация, но аз бях на гости на приятелката си и затова нямах“, обясни 26-годишно момче.

 

Освен в метрото масови проверки имаше през уикенда и в Борисовата градина, видял репортер на „Монитор“. При една от тях в група тийнейджъри беше намерена марихуана. „Какво ще ни правите сега“, питаха някои от младежите, които очевидно се бяха притеснили от намереното количество в тях. „Ще дойдете с нас в районното, ще напишете обяснения и ще кажете откъде сте я купили“, беше отговорът на униформените.

 

От проверките си изпатиха не само хлапета, но и някои техни родители. Такъв е случаят с ученик, който се прибирал вечерта от среща с приятели с метрото. Момчето спряло на спирка „Жулио Кюри“ и продължило след това пеша към квартал „Изток“.

 

„Обикновено на една от уличките стои патрул и униформените са го спрели за лична карта. Тийнейджърът я показал, но се оказало, че е  непълнолетен, а часът минава 22. Затова родителите му били глобени с акт от 300 лева“, разказаха близки на семейството. С последните промени в Закона за закрила на детето, които бяха приети от парламента, вечерният час за децата до 14 години е 20 ч., а младежите до 18 могат да се прибират не по-късно от 22.

 

„Не правим спецакция, просто искаме гражданите на София да се чувстват по-спокойни. Това са обичайни рутинни действия“, коментираха пред „Монитор“ от столичната полиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7281 |15.09.2011 Истината за Бизнеспарка и брокерите лъсва в протокол от заседанието на ОС . 0| 5234 |16.07.2011 Инфантилен мъж от парка подозиран за убиец . 3| 5022 |08.04.2011 Операция „Пролетно почистване” лови пласьори . 20| 5901 |12.06.2010 ГЕРБ подарява на премиера ремонт в зоопарка, министрите билет за финала в ЮАР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads