Реклама / Ads
6| 5117 |31.01.2014 НОВИНИ

Променя се планът за Странджа

.
Разпоредих да започне процедура за изменение на общ устройствен план на Царево в частта, обхващаща природен парк „Странджа”, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на изслушване в парламента
 

То беше за необходимостта от предприемането на спешни мерки и действия от страна на отговорните министерства за предотвратяване презастрояването на природен парк „Странджа” и възможни наказателни процедури от страна на Европейската комисия срещу България за нарушаване на европейското екологично законодателство, предаде Фокус.

„През 2008 г. е одобрен общ устройствен план на Царево. Заповедта се обжалва. Така започва съдебната сага. На 15 януари 2014 г. е прекратено производство по заповедта. Един от основните елементи на регионалната политика е устройственото проектиране. Проблемът с общото устройствено планиране на Черноморското крайбрежие не е от вчера. Всеки е бил свидетел на безумни градежи и презастрояване”, заяви министър Терзиева. „В рамките на правомощията ми на 30 януари разпоредих да започне процедура за изменение на общ устройствен плам на Царево в частта, обхващаща природен парк „Странджа”. До края на следващата седмица ще бъде финализирано и ще бъде изпратено за съгласуване с Министерство на околната среда и водите и Министерство на културата”, обясни Десислава Терзиева.

По-рано депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков попита какви конкретни мерки ще вземат тримата министри, за да не се стигне до момента отново Брюксел „да ни дърпа ушите”. „Какви мерки ще вземете да не се стига да превърнем и последната останала девствена част от Черноморието в бетон? Не сме за това да се спира инвестиционният процес, но да не се окаже, че нарушаваме европейското законодателство и да не чакаме някой да ни се кара и да ни дърпа ушите, а да си свършим работата”, заяви Ненков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5750 |28.01.2014 Михайлова категорична: Няма да застрояваме "Странджа" . 8| 5572 |28.01.2014 Ч. Георгиев: Няма основание за нова екооценка на "Странджа" . 31| 6299 |24.01.2014 Станишев спасява природата, обяви Странджа за лична кауза . 1| 6645 |28.12.2013 "Сцена под звездите" променя движението в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads