Реклама / Ads
20| 8636 |13.06.2020 НОВИНИ

Ража Ел Мадхун: Аз не съм тулуп. Аз съм гражданин. Да покажем, че съществуваме

.
Певицата Ража Ел Мадхун
В медиите постоянно се тиражира, че всеки артист е взел по три минимални заплати, а това не се случва и много хора дори не знаят дали са одобрени. Много време мина и мисля, че трябва да излезем пред Министерството на културата, да покажем че съществуваме и че искаме по-бързи действия.
 

Това написа в личния си профил във Facebook Ража Ел Мадхун от българската музикална банда Dead Man's Hat.

 

Ето и цялата й публикация:

 

Здравейте, казвам се Ража Ел Мадхун и съм български артист. Както много други артисти, ми бе отнето правото да работя, което аз разбирам, предвид ситуацията. Не разбирам обаче, че за същото време всички артисти на свободна практика все още чакат "помощта" или така наречените творчески стипендии, които държавата обеща още в началото на извънредното положение.

 

В медиите постоянно се тиражира, че едва ли не ние вече сме подмогнати и едва ли не всеки един артист е взел по три минимални заплати, а това не се случва и много хора не знаят дали са одобрени въобще.

 

Не става въпрос за тези три минимални заплати, а за уважително отношение към артиста и културата и реални действия и то навреме, в момент в който ние нямаме право да упражняваме професиите си.

 

Разбирам, че за първи път всички ние попадаме в такава ситуация и оценявам труда на НФК, които са ни подкрепяли преди. Много време мина и мисля, че е време да излезем пред Министерството на Културата, да покажем че съществуваме и че искаме по-бързи действия.

 

Затова предлагам да се съберем пред МнК, да пием по една студена вода и да отстояваме правата си като нормални граждани.

 

Facebook, Ража Ел Мадхун от групата Dead MAn's Hat




Здравейте, казвам се Ража Ел Мадхун и съм български артист. Както много други артисти, ми бе отнето правото да работя,...

Posted by RaJa ElMad on Saturday, June 13, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3730 |01.04.2020 УЕФА отново отложи баража по футбол между България и Унгария . 4| 4662 |27.11.2019 Буруджиева и Коларова спориха за куража на президента . 4| 4192 |07.10.2019 Взривиха гаража на известен адвокат в Монтана . 8| 4596 |18.07.2019 Оправдаха лекаря, убил крадец в гаража си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads