Реклама / Ads
5| 7393 |13.03.2024 НОВИНИ

Украински българин от фронта: Информационният фронт е не по-малко важен от военния, имам какво да разкажа

.
Денис Станков
"Имам какво да разкажа - своята история, историята на баща ми с позивна "Българин". Късмет на всички и мирно небе над главата. Да живее България! Слава на Украйна!".
 

Тетяна Станева, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Това е Денис Станков, украински българин, който искам да снимам във втората част на Писма от войната!







Първо, той благодари всички вас за помощта (1100 евро) от аукциона на премиерата на първата част.


Второ, той много иска да ви разкаже своята история. А това означава, че трябва финансиране за втория филм.


Търся партньори, меценати, които искат да оставят важен след в историята на България, да привнесат в културата и нематериалното наследство, и по такъв начин да запазят и предадат на бъдещите поколения националната памет. А в замяна да получат пиар и признателност от хората!


Призовавам социално активния бизнес или фондове, които имат възможности и мислят, че този проект е много важен, да ми се обадят. По въпрос за сътрудничество пишете директно на мен.
Изпреваряйки въпросите за способите на търсене средства отговарям:


1. В НФЦ миналата сесия пропуснах, тъй като правих премиера на първия филм, следващата е чак есента, което означава, че ако спечеля, филма ще може да бъде направен чак зимата. Тъй като тази работа не чака, всеки ден за всеки нас е под риск, на есен, живот и здраве, ще кандидатствам с третия филм-писмо. И дано стане, обаче хич не е задължително.


2. Други грантове следя, търся. Обаче от опит знам, доста време и усилия на много хора харчиш да кандидатстваш, а вероятност да спечелиш е 0.01 процента.


3. Краудфъндинг не правя, защото не е справедливо така. И също така някой трябва да го прави. Аз нямам сили и ресурси. Изцедена съм начисто.







Отпуснах ситуацията и се положих на воля Божия. Ако трябва да стане, ще стане. Ако не, значи на никого не трябват нашите истории и писма от войната, значи защо да потресваме въздуха. Ще мълчим.


А вашите дарения за военните, третата част от тях в тази бригада вече работят. Вижте видеото.

 

 

Ето какво казва и украинският българин Денис Станков:

 

"Здравейте, казвам се Денис, с позивна "Кагор". Аз съм бесарабски българин, втора година служа в Бахмутски район, в състава на 23-ти Батальон, 56-та Мариуполска бригада. Искам да изкажа благодарност на моята добра приятелка Тетана Станева за финансовата подкрепа на нашето звено.

 

Тетяна, много благодаря за работата Ви. Информационният фронт е не по-малко важен от военния. Гледах филма Ви - всяка дума, всеки кадър: право в сърцето. Много се надявам, че работа Ви няма да остане незабелязана и ще намерите финансиране за втората част, в която аз трябва да участвам. Имам какво да разкажа - своята история, историята на баща ми с позивна "Българин".

 

Късмет на всички и мирно небе над главата. Да живее България! Слава на Украйна!".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5069 |13.03.2024 Здравният министър: Трудно ми бе да разбера защо изчезват лекарства от аптечната мрежа. Има натиск при реекспорта им . 2| 4778 |13.03.2024 "Ще се борим до изнемога, за да запазим единственото подобно място". Розовата къща отново е поставена в риск . 9| 8831 |13.03.2024 Проф. Чуков за ФрогНюз: Русия дестабилизира Европа чрез мигранти. Налива масло в огъня на крайнодесните, склонни да работят с Кремъл . 4| 3838 |13.03.2024 Говорят руснаците от Сибирския батальон, който защитава Украйна от Русия. Какво знаем за него?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads