Реклама / Ads
0| 6796 |23.04.2016 НОВИНИ

Реформатор: Има още скандални случаи с обществени поръчки в София

.
Стефан Марков
Има информация за още скандални случаи с обществени поръчки в София. Поисках проверки още преди месец. Това написа общинският съветник от Реформаторския блок в Столичен общински съвет Стефан Марков в профила си във фейсбук.
 

„От Януари когато се заговори за билета казвам, че трябва да направим ревизия на дружествата преди да пипаме каквото и да било в ценита за гражданите. Напомням, че поисках съкращаване на раздутия щат, възнагражденията на многочленното ръководство и да се извадят всички договори, за енергия, гориво, консумативи, подръжка, външни услуги, гуми и други и да видим на какви условия са сключвани тези договори и дали реално са изгодни за общината и общинските дружества“, пише общинският съветник.

Според него шефът на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Стефан Арнаудов не се справя със задълженията си, тъй като дружеството нямало пари, служителите били недоволни от условията на труд, имало скандали с обществени поръчки, за които реформаторът още преди месец му писал писмо. На всичкото отгоре вдигнали цената на билета под предтекст, че не стигали парите - „ами не стигат като правим нещата на двойна цена“, заяви Марков.

Той уточни, че получил информация, че има още подобни случаи с обществени поръчки в Столична община с хора от изпълнителната власт. Ставало дума за това, че се възлагали поръчки за едни и същи дейности по два пъти.

В социалната мрежа реформаторът призовава кмета Йорданка Фандъкова да разпореди незабавна проверка на дейността на бившия си зам.-кмет Любомир Христов за всички подписани договори от него, за да не се налага тя да обяснява неговите действия. Марков е категоричен, че оставката не е достатъчна.

„Подготвям искания до кмета за конкретни проверки в Столична община и транспортните дружества, за които ще информирам в понеделник. Искам скоростно събиране на информацията, която на 21 април поисках от ЦГМ - автотранспорт, алектротранспорт и метрополитен. Там ще излязат много отговори“, написа още общинският съветник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4395 |21.04.2016 Скандалният пръстов отпечатък за болниците влиза от 25 септември, съобщиха от НЗОК . 0| 7607 |05.04.2016 Само във Фрог: Прокуратурата тупа топката за Москов и ваксините, след скандалния доклад на ДАНС . 1| 5817 |12.02.2016 Д-р Кунчев: Има 4 смъртни случаи от грип . 3| 4306 |12.02.2016 Жаблянов: Кунева няма да преразгледа скандалните програми в образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads