Реклама / Ads
0| 4307 |28.03.2024 НОВИНИ

Руслан Трад: С напредването на пролетта, очакванията са за широка офанзива на Руската федерация

.
Руслан Трад
"Според данните, споделени вчера от ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов, още на 15 февруари Руската федерация е знаела за подготовката за атака след получена информация, преминала през Сирия. Какво е станало с тази разузнавателна информация не е ясно, но руската армия има широко присъствие в Сирия, а също и техните партньори от Иран. Двете държави са единствените, които имат военно присъствие в Афганистан и наблюдават изкъсо движението на "Ислямска държава".
 

Руслан Трад, журналист, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Кремъл продължава да търси доказателства, които да покажат на обикновените руски граждани участието на Украйна, САЩ и други западни държави в терористичните атаки, извършвани в Руската федерация. Главният секретар на руският Съвет по сигурност Николай Патрушев, попитан дали "Ислямска държава" или Украйна носи отговорност за терористичната атака в залата "Крокус", Патрушев отговори: "Разбира се, че Украйна". Същото съобщение беше предадено и от директора на ФСБ Бортников.






Според данните, споделени вчера от ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов, още на 15 февруари Руската федерация е знаела за подготовката за атака след получена информация, преминала през Сирия. Какво е станало с тази разузнавателна информация не е ясно, но руската армия има широко присъствие в Сирия, а също и техните партньори от Иран. Двете държави са единствените, които имат военно присъствие в Афганистан и наблюдават изкъсо движението на "Ислямска държава".


В истерията си, руските власти извършват масови арести. В Ингушетия например, служители на ФСБ задържаха световния шампион по джиу-джицу Сейд-Умар Имагожев по подозрение "в подпомагане на клетка на ИД", неутрализирана на 3 март в град Карабулак. Припомням, че в началото на март избухнаха престрелки между въоръжена група, нападала полицейски постове и ФСБ, продължили почти 13 часа. Няма данни, че тази група е била част от ИД; няма също потвърдена информация, че Имагожев е подпомагал антиправителствени въоръжени акции.


Усилията да се открие украинска връзка в терористичната дейност из Руската федерация са насочени към засилване на антиукраинските настроения. Руските граждани трябва да се страхуват още повече и да изпитват гняв към украинците. Обвързването на Киев със съществуващите вече проблеми със сигурността в Кавказ, може да доведе до ръст на ксенофобията, погроми и желание за включване в редиците на руската армия в момент, когато Москва напредва бавно в Източна Украйна, а украинската армия изгражда отбранителни линии. С напредването на пролетта и приближаващото лято, очакванията са за широка офанзива на Руската федерация.






Като обвързва Украйна и "Запада" с терористичните атаки, Кремъл също така иска да постигне предимно две цели. Първата е да засили вътрешната подкрепа за войната. Втората цел е да се разшири понятието за терористични атаки, като се включат и нападенията срещу различни обекти - напр. петролни рафинерии, като по този начин се компрометира украинската армия в очите на обществеността в западните страни.


Тези усилия идват на фона на недостиг на бензин.


Както писахме наскоро в Телеграм канала на De Re Militari, на фона на атаките на Украйна срещу руските рафинерии и за да предотврати бензинов глад, Москва започна да внася бензин от Беларус. Източници на Ройтерс потвърдиха вчера информацията.


На световния пазар Руската федерация се смята за един от основните износители на бензин, но сега е невъзможно да се възстанови загубения потенциал. Това принуди доставчиците - и най-вече "Лукойл" - спешно да поръчат доставки на бензин от Беларус в големи обеми.


Показателно е, че само през първата половина на март вносът се е увеличил пет пъти и е достигнал почти 3000 тона; през февруари тези доставки бяха под 600 тона, а през януари Беларус изобщо не изнасяше бензин.







Дори и това не може да помогне за окончателното решаване на проблема поради постоянното нарастване на необходимостта от доставки на горива, докато беларуските мощности не са толкова големи. Москва може да си върне количествата само ако засегнатите рафинерии бъдат спешно възстановени, включително тази в Нижни Новгород




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 36686 |28.03.2024 След атентата в "Крокус хол": Собственикът на "Телеграм" е бил предупреден от Кремъл да бъде по-внимателен . 3| 2401 |28.03.2024 Кирил Петков: Няма да обсъждаме с ГЕРБ служебен премиер, изборите да са 2 в 1 . 1| 6223 |28.03.2024 "Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми": Петима журналисти от независими медии бяха арестувани в Русия . 4| 2411 |28.03.2024 Конституционалистът проф. Пламен Киров: Следващият служебен премиер може да е Горица Кожарева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads