Реклама / Ads
3| 3079 |28.11.2022 НОВИНИ

Само във Фрог: Човечеството ще хвърли очи в космоса през 2023г. предрича Нострадамус

.
През 2023г. човечеството ще направи големи разкрития свързани с космоса. Това твърдят тълкуватели на гаданията на легендарния Нострадамус.
 

Известният гадател впечатлява с предсказанията си от векове. Въпреки че са направени в началото на 1500 г., някои смятат, че са много близки до съвременните събития. Тъй като 2023 г. наближава, тълкователите на пророчествата на Нострадамус се консултират, за да се предвиди какво може да ни донесе новата година.


В прогнозите си за следващата година известният и мистериозен астролог разказва за „светлина, която ще изгасне на Марс“ през 2023 г. За тези, които вярват в неговата дарба и виденията му, това означава, че човечеството трябва да направи голямото откритие, позволяващо пътуване до Червената планета.


Тази прогноза може лесно да се свърже с последните новини за завладяването на космоса, особено по отношение на Луната. 


Както знаете на 16 ноември, ръководената от Съединените щати програма Artemis успешно изстреля ракетата SLS в космоса, като взе космическия кораб Orion със себе си. Тази нова мисия, повече от 50 години след Аполо, се смята за първата стъпка към нов етап за достигане на човека до Луната.


Що се отнася до планетата Марс, НАСА, заедно с богати бизнесмени като Джеф Безос и Илон Мъск, са инвестирали милиони долари с надеждата да разкрият мистериите на Червената планета. Въпреки че изпращането на сонди направи възможно да се научи повече за Марс, крайната цел е да можем да изпратим хора, за да видят дали човечеството би могло да живее там, ако животът на Земята вече не е възможен.


Това за някои може да звучи като съвпадение, за други като доказателство за верността на предсказанията на Нострадамус, но едно нещо е сигурно - човечеството ще хвърли очи в космоса през 2023 г.


Нострадамус, легенда, която продължава повече от 450 години


Мишел дьо Нострдам, известен още като Нострадамус, е роден на 14 декември 1503 г. Като много малко момче той се откроява сред връстниците си с изключителната си памет. Неговите приятели от университета в Авиньон го кръщават „младия астролог“ заради любовта му към небесните явления като падащи звезди, метеори, звезди, мъгла и др. 


Въпреки, че е принуден да напусне институцията с появяването на чумата, той бързо се записва отново в университета в Монпелие, за да получи докторска степен по медицина. 


Практикува в цяла Южна Франция като лекар и аптекар през 1530-те години. Няколко години по-късно смъртта на съпругата му го кара да пътува из Франция.


Michel de Nostredame публикува книгата си Les Prophéties през 1555 г. Печатарска грешка всъщност става повод за името, с което той стана толкова известен: Нострадамус. 


Славата му била толкова голяма, че самата Катерина Медичи извикала мистериозния аптекар в нейния двор за консултации, където е посрещнат с почести. Няколко години по-късно, въпреки силно противоречивите мнения за него и неговите пророчества, Нострадамус е назначен от кралицата за лекар и съветник на краля през 1564 г.


Две години по-късно той умира след предполагаем кардиопулмонален оток. Липсата на официални документи, мистериите около неговите предсказания и популярните вярвания са го превърнали в историческа и легендарна фигура, която продължава да очарова хората четири века по-късно.

 

Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12631 |28.11.2022 Ген. Кирил Радев: Оградата на границата може да спре само дивите животни, не мигрантите . 7| 3347 |25.11.2022 Олена Зеленска: Украинците са готови да живеят без ток 2-3 години, само с надеждата за членство в ЕС . 2| 3152 |25.11.2022 Меркел: Путин го интересува само властта! Украйна е по-силна от 2015 г. . 4| 32846 |25.11.2022 Експерт за Фрог: Произвеждахме бг-дронове ”Ястреб”. Можехме да сме далеч напред, но...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads