Реклама / Ads
9| 5705 |19.09.2011 НОВИНИ

Шеф на "Литекс" прати на съд "Утре за всеки"

.
Ангел Бончев
МВР и прокуратурата е трябвало да блокират парите, дарени на фондация "Утре за всеки" като откуп за отвлечената ми преди три години съпруга Камелия, но не са сторили нищо.
 

 

Това заяви пред Софийския градски съд (СГС) бившия изпълнителен директор на ПФК "Литекс" Ангел Бончев. Изявлението той направи по време на първото заседание по делото, което заведе срещу организацията, за да му бъде възстановена сумата от 157 000 евро, които похитителите на жена му го принудиха да дари през 2008 г.

 

По думите му той е очаквал разследващите да изяснят има ли някаква връзка между бандитите и фондацията, посочена от тях, но това така и не се случило. След освобождаването на Камелия Бончева стана ясно, че от "Утре за всеки" охотно са се съгласили да приемат "дарението" без да се интересуват от произхода на парите.

 

Шефката на фондацията Нина Хаджийска неведнъж коментира пред медиите, че от прокуратурата не са се интересували от съдбата на тези пари.

 

Официално от организацията бяха планирали да построят с тях център за рехабилитация на жени, болни от рак на млечната жлеза. Оказало се обаче, че във въпросната сграда се предлагат платени процедури, сред които СПА и масажи.

"Това е отвратително нещо! Просто искам да ми върнат парите, защото съм ги дал насилствено", заяви пред магистратите Бончев с уточнението, че изобщо не се интересува от дейността на "Утре за всеки".

 

Съпругата му Камелия също изрази възмущението си от бездействието на разследващите и от поведението на ръководството на фондацията. Тя определи бизнеса на Хаджийска като "търгашество" и добави, че не може да си представи, че морален човек, който е преживял подобна болест (Нина Хаджийска – бел. ред.) може да предлага такива услуги на болни хора.

 

"Аз съм потърпевша от такова заболяване и си помислих, че не може човек, който е преживял такова нещо, да развива такава дейност и да предлага такива услуги. Това е неморално! Просто нямам думи", добави тя.

 

Бончев разбрал, че от "Утре за всеки" вършат нещо нередно, веднага, след като дарил парите, тъй като никой от органи не опитал да се свърже с него.


"Начинът, по който аз дарих парите и те не откликнаха да кажат: Хора, вие ги давате насила, заради жена ви. Да ме потърсят да кажат: Дайте да видим, ние няма да ги пипаме. Това поне е моето мислене", обясни ищецът пред СГС и добави, че въпросният център е получил акт 16 в деня, в който са били преведени парите от откупа за Камелия.

"Отделно да не говорим, че ако имаше истински действия от страна на полиция и на разследващи органи, не трябваше да се виждаме тука въобще", заключи Бончев.

 

Припомняме, че бившият футболен шеф беше отвлечен през май 2008 г. При предаването на откупа за свободата му, неизвестните похитители взеха за заложник жена му Камелия. Половин месец по-късно Бончев изненадващо обяви пред Би Ти Ви че ще дари парите, събрани за откупа на съпругата му на "Утре за всеки". По делото срещу т. нар. банда за отвличания на "Наглите", която според прокуратурата е отговорна и за похищенията на Бончеви, няма данни, които да свързват фондацията с подсъдимите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 6315 |10.09.2011 Война в туризма! Борисов изпрати самолет за бедстващи туристи . 1| 5304 |07.09.2011 Близки и приятели изпратиха Присиян . 13| 6175 |27.08.2011 Фаталната Деси не изпратила Георги до гроба . 22| 5136 |19.04.2011 Станишев прати ГЕРБ-eри на десант в Странджа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads