Реклама / Ads
0| 4920 |02.02.2017 НОВИНИ

Шефът на МВР призна: Реформата поражда напрежение

.
Пламен Узунов
МВР ще бъде отдалечено от всички партийни и корпоративни централи, за да може да осигури честни избори. Това заяви служебният вътрешен министър Пламен Узунов по БНР.
 

Ще положим всички усилия да анализираме оперативната обстановка, като направим задълбочен анализ на предходни периоди, в които сме долавяли сигнали за извършени подобни престъпления. Утре ще проведем национално съвещание на ръководството на Министерство на вътрешните работи с директорите на главни дирекции, областни дирекции и централни структури, както и за първи път ще проведем такова съвещание и с началниците на районите полицейски управления в страната, които са 179 на брой. На това съвещание ще обсъдим конкретни мерки, които ще гарантират честните и демократични избори.

 

Вътрешният министър коментира и въпроса за реформата в Министерството на вътрешните работи: Реформата в МВР, приета от депутатите от предишния парламент, поражда напрежение в Министерството, заради необоснованото увеличение на доходите на част от служителите, каза Узунов. Той допълни, че е възможно това да повлияе на мотивацията на работещите.

 

Вътрешният министър уточни, че въпреки напрежението, което създава сред служителите изпълнението на реформата в МВР, той трябва да я изпълни: Административно обвързан съм да подпиша заповедите за назначаване, свързани с административната реформа. За съжаление в момента е налице напрежение от социалната несправедливост, тъй като необосновано доходите на част от служителите ще бъдат завишени. Ръководството на МВР обаче ще търси начини за преодоляване на социалното неравенство, допълни Пламен Узунов и не изключи:

 

Възможно е да повлияе на мотивацията. Аз и ръководството на МВР, в периода, в който ще бъдем ангажирани с тази дейност, ще търсим компенсаторни механизми, с които да потушим това социално неравенство.

 

Фрог подробно ви информира за това как след реформата на Румяна Бъчварова, чантаджиите вече ще взимат два пъти по-големи заплати от полицаите на улицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5515 |21.01.2017 Заплашвали шефът на Софийския районен съд да внимава какво говори . 0| 4049 |10.01.2017 Шефът на ООН иска нов подход към войните . 4| 15769 |10.01.2017 Граничарите останаха без джипове, шефът им забравил да се подпише . 0| 4565 |08.01.2017 Шефът на полицията се хвали с успехи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads