Реклама / Ads
32| 5446 |30.09.2015 НОВИНИ

А. Славчев за Фрог: САЩ цели да превърне Сирия в следващата Либия

.
Ангел Славчев
След срещата на Путин и Обама за мен останаха два изключително важни въпроси, на които конкретни отговори не се дадоха, а именно - какво ще се случва със Сирия и Украйна. И двата въпроса играят основна роля за бъдещето на световния мир. За съжаление това, което се чу след разговора, беше, че по определени въпроси двете държави са намерили общ език, но по други категорично не са. И ако в момента има надежда положението в Сирия да се подобри, то в Украйна става все по-зле, коментира за Фрог нюз председателят на сдружение „Граждански контрол”, Ангел Славчев.
 

Речта на Обама направи впечатление на всички освен с продължителността си и с готовноста, която изрази той за сътрудничество с Русия и Иран за овладяване на кризата в Сирия. Именно тази част от речта бе повече от нахална.  Ако САЩ наистина се бориха срещу ИДИЛ в Сирия, последните щяха да изчезнат завинаги от лицето на земята в рамките на седмица. Към днешна дата, САЩ седят като единственият благодетел на тази формация и на практика единственият, който се бори с ИДИЛ е президента Башар Асад. Целта е Сирия да се превърна в следващата Либия. Може би ще е добре за в бъдеще преди подобни речи да се даде определение за „ демокрация“, защото освен, че г-н Обама се похвали с най-великата армия, от него подразбрах, че демокрацията е и частната собственост на САЩ!, посочва Славчев.

 

Русия има нужда от одобрението на ООН да се включи с пълна сила на страната на законната сирийска власт в лицето на Башар Асад, единствените които си правят оглушки в тази посока са САЩ и техните страни лакей. Ако Обама и Путин не сближат позициите си и Асад падне, тогава ще видим истинската емигрантска вълна и сегашното положение ще ни се види като детска игра. Единствените, които имат полза от такъв сценарии са САЩ и някои държави от Близкия Изток, като Турция. Нима тези държави имат полза от силна и единна Европа?! Не, нямат ! Тук може да си зададем и въпроса: Кой скара Европа с Русия ? Кой подкокороса европейските политици да наложат санкции на Русия? С това си действие, освен че нанесоха огромни икономически загуби на цяла Западна Европа, направиха и Русия по-силна и сплотена от всякога. Ако САЩ наистина са осъзнали грешката си, сега е моментът да отстъпят и двете големи държави да намерят общ път, а дали това ще се случи ще си проличи от събитията в Сирия и Украйна.

 

И както написа мой приятел във Фейсбук ...:“ Триумф на ИДИЛ в Сирия ще значи  фатален край на християнска и демократична България, а може би и на християнски и демократични Балкани за много дълго време напред, а може би завинаги. Някои вече си пеят песни за Райна Княгиня на турски...“

 

В заключение искам да кажа, че е изключително важно България да намери начин да отстоява своя суверенитет в тази ситуация и да не бъде лакей нито на САЩ, нито на Русия. За жалост обаче, президентът Плевнелиев още не е разбрал, че слънцето изгрява от Изток и залязва на Запад.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7697 |30.09.2015 Банкери пред Фрог: Уволниха шефката на Банков надзор Нели Кордовска . 30| 6363 |30.09.2015 Страхил Ангелов за Фрог: Обама ще клекне пред Путин . 14| 6054 |29.09.2015 Абуаси пред Фрог: Христос не е влязъл в Йерусалим с „Мерцедес 600“, а на магаре . 19| 13015 |28.09.2015 Асоциация за Фрог: Безобразията на зам. министър Васил Грудев грозят министерството и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads