Реклама / Ads
6| 4716 |16.11.2021 НОВИНИ

След изборите на Борисов явно му остана само радостта от магиситралите

.
Лавина от оставки предизвикаха изборните резултати. От лидерското място на БСП преди минути си тръгна Корнелия Нинова, след като левицата се нареди на пето място в следващия парламент. Всички лидери от ”Демократична България” също хвърлиха оставки. Бойко Борисов загуби всички битки, в това число и лидерската в 25 МИР в София, но ближе рани с хвалби за построени магистрали.
 

Едва ли в ГЕРБ се очакват рокади. Макар загубата на Борисов да е очевидна, в партията не се обелва и дума за смяна на ръководството. На фона на очевидните вътрешнопартийни сътресения в редиците на другите, бившият премиер и лидер на ГЕРБ отново обърна поглед към своята собствена реалност, която няма нищо общо с нашата.

 

За това свидетелстват едни мили снимки в личния му профил във Facebook - онзи, превърнал се в удобна трибуна за размислите и страстите на бившия премиер, който намери подслон от журналистически въпроси посредством негово величество live включването в монологична форма.

 

Днес Борисов смени облика на личния си Facebook профил. Корицата прави впечатление - лидерът на ГЕРБ очевидно иска да се похвали с построените от него магистрали. Спомняме си добре, че това бе една от основните линии в предизборната му кампания - колко много построили от ГЕРБ и как служебното правителство замразило всички проекти, оставило Северозападна България на произвола на съдбата.

 

И тия гръмовни слова дойдоха на фона на разкритията за огромните схеми около строежа на АМ "Хемус". Впрочем, миналата седмица в Главна дирекция "Национална полиция" бяха привикани двама бивши министри от управлението на ГЕРБ - Петя Аврамова и Николай Нанков. Разпитан бе и бившият шеф на "Автомагистрали". Според МВР милиони са изтекли в грешните джобове, раздадени по превърналата се в порочна практика "ин хаус". Сиреч - без обществени поръчки. Парите пък са минали през фитивни фирми и малоимотни лица и така пътят на милионите е умишлено размит.

 

Но бившият премиер все така се хвали.

 

Виждаме, господин Борисов. Виждаме магистралите, построени некачествено с нашите пари, за да може едни други хора да приберат огромен процент от тях и да имитира една уж добре свършена работа.

 

Честита загуба.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3017 |16.11.2021 ЦИК обявява окончателните резултати до изборите до края на деня . 8| 8633 |16.11.2021 При 100% резултати Варна прати Борисов и Портних зад ”Продължаваме промяната” . 3| 2842 |16.11.2021 Нова доставка от 359 хил. теста осигурява изследването на учениците за още 2 седмици . 3| 2937 |16.11.2021 ПП и Радев водят на изборите в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads