Реклама / Ads
0| 25026 |22.07.2022 НОВИНИ

След изтекъл запис на заседание на ДБ, от ГЕРБ поискаха Нинова да върне мандата веднага /видео/

.
Свидетели сме на редица закононарушения в последните дни. В тази ситуация е наложително да се тръгне към прекратяване на мандата на това НС и да се върви към избори.
 

Президентът да покани г-жа Корнелия Нинова в понеделник, за да представи името на министър-председателя. В случай, че това не се случи, да прекрати мандата и да се върви към нови избори. Това обяви по време на брифинг Радомир Чолаков в централата на партията, предаде Novini.bg.

 

Повод за настояването на ГЕРБ са изтекли скандали записи, свързани с избора на председател на КПКОНПИ. „Не се намираме в политическа криза, а в безвремие. Г-жа Нинова се опитва да състави правителство, но не е ясно дали усилията И са искрени. Ако има нещо интересно в този запис е това, че много явно разкрива какво се крие зад паравана“, коментира зам.-председателят на ПП ГЕРБ Томислав Дончев.

 

„Аз дори не съм шокиран. Сигурен съм, че дни наред ще се цитира, това което е казал г-н Иванов. Най-тъжното е, това което го няма. Не чух никакви различия, не чух нищо за борба с корупцията, а за бухалки“, заяви Дончев. „Чух за министерства, за пари, за бухалка“, добави той.

 

Записът

 

Спорният въпрос за съставяне на правителство се движи около закона за КПКОНПИ. Това казва председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов в запис от заседание на ПГ на "Демократична България".

 

Заседанието е проведено в зала "Запад" на Народното събрание и се излъчваше на живо по парламентарния канал, защото стриймингът не е бил спрян.

Иванов допълва, че в неделя вечерта в 18 ч. в МС предстои среща между ДБ, БСП и ПП, на която ще се обсъжда управленската програма.

 

С Корнелия Нинова е било договорено да държи мандата до 12 август, за да може да се избере нов председател на КПКОНПИ.

"Корнелия се държи така, все едно иска да съставя правителство", казва Иванов в оценка за преговорите и я критикува, че тя не е съобщила на ИТН, че няма да имат министри.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3848 |22.07.2022 Задържаха сина на Кеворк Кеворкян за шофиране след употреба на алкохол и наркотици . 0| 3050 |22.07.2022 След 5 часа дебати: Депутатите приеха изискванията за избор на председател на КПКОНПИ . 0| 11089 |22.07.2022 Експертът Пламен Димитров: Реанимирана опашата лъжа за азербайджанския газ след срещите на Кирил Петков в Баку . 0| 2872 |22.07.2022 Изпускат вода от АЕЦ ”Фукушима” след ”зелена светлина” на японските регулатори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads