Реклама / Ads
2| 3134 |12.01.2022 НОВИНИ

Софийската прокуратура се е самосезирала за заплахите срещу публични лица

.
Бойко Рашков, Христо Петров-Ицо Хазарта, Борис Бонев, Атанас Чобанов
Софийска районна прокуратура се е самосезирала по всички сигнали за заплахи срещу публични лица. Още в деня на образуването на прокурорските преписки наблюдаващите прокурори са се опитали да се свържат с Христо Петров от ”Продължаваме Промяната”, общинския съветник Борис Бонев, вътрешния министър Бойко Рашков и журналиста Атанас Чобанов.
 

Това съобщи пред журналисти днес административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

 

Припомняме Ви, че миналия месец Христо Петров-Ицо Хазарта обяви от трибуната на НС, че е получил недвусмислено послание - че ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното, което има. През ноември Фрог първи Ви съобщи, че вътрешният министър Бойко Рашков е получил заплаха за убийство. Преди дни стана ясно и че общинският съветник Борис Бонев е получил информация за заплаха за живота си от спецслужби, както и журналистът Атанас Чобанов от Bird.bg е бил заплашен с нападение.

 

„С оглед запазване сигурността на лицата, наблюдаващите прокурори поискаха информация от компетентните структури - МВР, ГДНП, ДАНС, служба „Военно разузнаване”, разполагат ли с данни за заплахи по отношение на тези лица. За огромно съжаление, до момента такъв отговор в прокуратурата не е получен, въпреки че се касае за изнесени данни за престъпления, които засягат живота на български граждани. Получи се отговор единствено от ДАНС, в който се казва, че те не разполагат с информация относно заплахи срещу лицето Атанас Чобанов“, каза още Зартова.

 

По думите ѝ е недопустимо да не се праща информация до Софийска районна прокуратура. Тя подчерта, че основният логичен въпрос, който следва да бъде зададен, е трябва ли нещо да се случи, за да изпълнят институциите законовите си задължения, свързани с охраната на живота на гражданите.

 

„По отношение на заплахите спрямо г-н Петров и г-н Рашков измина вече близо един месец – отговор в прокуратурата не е получен“, подчерта Зартова.

 

Тя уточни, че с цел по-добро взаимодействие днес в 16 часа в СРП са поканени представители на ръководствата на ГДБОП, ГДНП, СДВР, ДАНС, служба „Военна информация“. На тази среща ще присъстват и наблюдаващите прокурори. Според нея единствено чрез добро взаимодействие между институциите би могло да се постигне ефективно и качествено разследване на отделните случаи.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 19095 |12.01.2022 Резултатите от работата на Спецпрокуратурата сами сочат към закриване . 6| 3066 |11.01.2022 Прокуратурата проверява как хора с фалшиви сертификати са решили да се ваксинират . 4| 3395 |10.01.2022 Прокуратурата проверява информацията за изтичане на лични данн . 6| 3369 |10.01.2022 Прокуратурата се самосезира заради заплахите срещу Борис Бонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads