Реклама / Ads
4| 12709 |29.07.2016 НОВИНИ

”Сова Харис”: Слави може да получи резултат като ГЕРБ и БСП

.
Васил Тончев
”Близък резултат до този на кандидатите на ГЕРБ и БСП би могла да постигне както евентуална обединена кандидатура на трите патриотични партии, така и Слави Трифонов. Утвърдени формации като ДПС, РБ и АБВ могат да окажат съществено влияние на резултатите от изборите, но не като издигнат свой кандидат, а като подкрепят номинациите на някоя от водещите партии.
 
Това става ясно от изследване на социологическа агенция "Сова Харис". Национално представителното проучване е проведено сред 1000 души в периода 21-25 юли.

Това разпределение на силите личи и от нагласите за подкрепа на основните политически субекти при едни евентуални извънредни парламентарни избори", каза още Васил Тончев.

 Мая Манолова е най-силната вероятна кандидатура на левицата за предстоящите президентски избори, прогнозира още агенцията.

"До изборите за държавен глава на Република България остават само около 3 месеца. Ситуацията е, меко казано, странна. Водещите политически партии още не са обявили своите кандидати, което вероятно обуславя дефицита на социологически данни в публичното пространство. Оказа се, че избирателите нямат намерение масово да се втурнат към урните наесен", заявява Тончев.

"По-малко от половината са абсолютно сигурни, че ще гласуват. Като се има предвид и че в избирателните списъци фигурират доста имена на хора, които не пребивават в страната, се очертава развръзката на изборите да се получи на балотаж", обясни той.

"Близък резултат до този на кандидатите на ГЕРБ и БСП би могла да постигне както евентуална обединена кандидатура на трите патриотични партии, така и Слави Трифонов. Утвърдени формации като ДПС, РБ и АБВ могат да окажат съществено влияние на резултатите от изборите, но не като издигнат свой кандидат, а като подкрепят номинациите на някоя от водещите партии.

Това разпределение на силите личи и от нагласите за подкрепа на основните политически субекти при едни евентуални извънредни парламентарни избори", завършва анализа си социолога.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4795 |28.07.2016 Плевнелиев приветства КС за референдума на Слави . 0| 4409 |28.07.2016 КС отхвърли три от въпросите на референдума на ”Шоуто на Слави” . 1| 4405 |21.07.2016 П. Симеонов: Борисов знае, че Слави Трифонов може да разбърка картите . 3| 7874 |19.07.2016 Само във Фрог: Млади и образовани гласуват за референдума на Слави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads