Реклама / Ads
52| 5124 |18.12.2010 НОВИНИ

Станишев: Лаладжийските приказки на ГЕРБ не отговарят на действителността

.
Сергей Станишев
Възстановява се доверието към БСП. Според Сергей Станишев, БСП се е показала като категорична и ясна опозиция на управляващите и е възстановила доверието дори на твърдия си електорат Страната ни няма посока на развитие, а има хаос в управлението, скандали. Живеем в страната Скандалия вече. Такава позиция изрази бившият премиер в интервю за Дарик радио.
 

Такава позиция изрази бившият премиер в интервю за Дарик радио. Според Станишев България ще приключи на нула и няма да има растеж по същество. По думите му страната ни продължава да е в сериозна рецесия и депресия, докато страните от ЕС отбелязват растеж.

Той определи като пълен провал бюджетната политика на правителството. За първи път от 1996 година има актуализиран бюджет в средата на годината и приходите са с 2 милиарда лева по-малко отколкото през кризисната 2009 година.Бившият премиер заяви, че опозицията не е успяла да бъде ясна и категорична алтернатива като цяло, но повече неща не са свършили правителството и парламентът.

"Постоянно задавам въпроса къде са парите, защо ги няма в държавния бюджет. Аз знам къде са парите – те са в сивата икономика, в точене на ДДС, в контрабанда. И всички тези лаладжийски приказки как се борят с тези неща, прелитайки над някакви къщи, не се покриват с реалните факти", каза Станишев. Според него, от АМ "Тракия" са построени 75 км по време на правителството на Тройната коалиция. "Други хиляди публични обекти, включително и спортната зала, бяха започнати по време на нашето правителство", категоричен бе Станишев. 100% е държавно финансирането на Южната дъга на околовръстния път на столицата, уточни Станишев. "Изцяло реновираните пътища са около 3000 км в нашия мандат, говоря за първокласната пътна мрежа. Когато ГЕРБ постигне това – говоря за баланса магистрали и пътища от републиканската пътна инфраструктура, ще кажа, че сме се изравнили", подчерта лидерът на БСП.

По отношение на здравеопазването, Станишев коментира, че е необходима здравна реформа, но тя трябва да се прави умно, а не експериментаторски и хаотично, което внася провал и разпадане на системата. "Това е най-сложната и проблемна система във всяка държава. Сега се случва пълен разпад, абсолютно липса на яснота какво ще се прави. Освен всичко останало не знаят и какво да правят", подчерта Станишев .

Във връзка с БАН, Станишев коментира, че ликвидацията на БАН е национално престъпление. "Тази институция е по-стара от модерната българска държава. Тя е основана от най-видните български възрожденци. Това, което се прие в комисия от ГЕРБ е ликвидация на БАН, а тя дава 60% от научния продукт на България. Ще бъдем сервитьорите на Европа, ако си ликвидираме науката, същият поход има към Софийския университет", категоричен бе Сергей Станишев.

По отношение на изнесената информация от СРС-та в случая с лекарите от Горна Оряховица, лидерът на БСП заяви, че вътрешният министър Цветанов е нарушил закона, "както и прокурорите, които разрешиха ползването на СРС-та". "В закона пише, че СРС-та не се ползват за политическите нужди на ГЕРБ или на Цветанов", подчерта експремиерът."Не съм разгласявал класифицирана информация, за разлика от господин Дянков. Много смешно ще ми бъде ако се окаже, че това, което направи Дянков - той съзнателно разгласи информация в парламента за тайно споразумение, ако се окаже, че това не е класифицирана информация, това ще се окаже пример за двоен стандарт", заяви Станишев.

Относно движение АБВ, Станишев коментира, че си е събитие, когато се създава една неправителствена организация. Страната ни има нужда от лява партия, от социална партия и от демократична партия, добави Станишев. Имаме още много работа да свършим, за да бъдем припознати като алтернатива, чака ни още сериозен път, подчерта той. Станишев заяви, че е задължително БСП да води разговори със сегашния президент за най-подходяща възможна кандидатура за президент. "Влизането на България в ЕС е най-важното нещо, което се случи през това десетилетие. Не смятам, че от мен и от БСП започва животът", каза Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5335 |16.12.2010 Станишев: Всички правителства са заложници на ДС; ГЕРБ имат и министър-агент . 24| 5442 |13.12.2010 Станишев: Анкетната комисия да проверява скандалната Калинка . 29| 5208 |10.12.2010 Станишев: Пенсионната реформа на ГЕРБ ограбва работещите . 62| 5986 |07.12.2010 Станишев: Цветанов е за затвор; използва СРС-та за политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads