Реклама / Ads
96| 6644 |04.04.2013 НОВИНИ

Станишев: Рязко ще ограничим монополите; с АЕЦ „Белене” - продължаваме

.
Обмисляме цялостна реформа в подоходното облагане и не сме се отказали от премахването на плоския данък. Няма да утежняваме данъчното бреме на българина като цяло. Трябва да има солидарност от страна на по-богатите българи, особено по време на криза.
 

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на БСП Сергей Станишев и изрази опасението си да не "нахлуе" отново в студиото Цветан Цветанов.

Станишев обясни, че е предпочел да даде анонимката на прокуратурата, вместо да я хвърли в кошчето. “Когато прочетох този сигнал, се стреснах”, обясни Станишев, заради описаната точна технологична оценка на начините на нерегламентирано подслушване и конкретните имена на хората, които подали сигнала.

В началото на следващата седмица ще представим цялостната си платформа и ще има повече яснота. Няма обаче да има репресивни данъчни мерки, добави той.

Знаете, че по време на управлението на Тройната коалиция събираемостта беше доста по-висока, отколкото при ГЕРБ, където спадна драстично заради контрабандата. Ще върнем швейцарското правило, защото ГЕРБ бъркаха в джоба на бедните и на майките, за да кърпят дупки в бюджета и въпреки това сметката от управлението им е на минус 9 милиарда лева, посочи лидерът на БСП.

"Не си правим илюзии, че лесно ще станат нещата, но точно затова предложих, ако спечелим изборите, министър-председател да бъде Пламен Орешарски, който е прекрасен специалист. Имаме много ясен план за действие - за първите 100 дни, за първата една година и за целия мандат. Обмисляме да разделим цената на тока на три различни тарифи, за да бъдат облекчени хората в тежко социално положение. Имаме маса други мерки, които обмисляме.

Незабавно обаче трябва да бъде спрян рекетът над бизнеса и политическите поръчки. Рязко ще ограничим монополите, с много здрав контрол от страна на държавата. Ще премахнем изкуствената монополизация, която ГЕРБ въведе чрез създаване на кръг от фирми. Ще възстановим реалната конкуренция. Ако има възможност, ще продължим и строителството на АЕЦ "Белене", посочи лидерът на БСП.

"Важно е хората да не си играят със съдбата си на изборите. Трябва да се запитат искат ли още един мандат да бъдат ограбвани от ГЕРБ, които управляват и в момента, а имат и наглостта да искат втори мандат. БСП показа категорично, че ние не ламтим за власт за себе си, а искаме промяна и справедливост. Това ясно е залегнало в нашата платформа и поведение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 173| 5393 |01.04.2013 Станишев: Ще се борим да няма второ управление на ГЕРБ . 166| 5964 |30.03.2013 Станишев: Няма да съм премиер! Пламен Орешарски е най-силен . 257| 6134 |22.03.2013 Станишев: Оставката на Константинов не стига . 118| 5918 |20.03.2013 Станишев: Борисов ни остави на опашката по усвояване на европари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads