Реклама / Ads
33| 4963 |01.09.2010 НОВИНИ

Тр. Трайков: Искам писта за Формула 1 и АЕЦ

.
Трайчо Трайков
Трябва да сме подготвени, за да строим писта за Формула 1; за пръв път държавата осигурява 7,5 млн посредством европейските програми за имиджова реклама; има надежда за инвеститор в АЕЦ "Белене", съобщи министърът.
 

Не са сериозни критиките и обвиненията за икономическата политика на правителството, говори се наедро и без детайли, обяви по НТВ министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Признаваме, когато правим грешки, но нямаме провали. При мен грешка беше подценяването на сериозността на въпросите, когато са ми казвали, че някъде няма проблем, обясни той.

Темата за ЕРП-тата е широка. Идвам от такава компания и се въздържам да правя силни оценки, защото познавам детайлите, обясни Трайков. Прокуратурата ще види има ли нарушения на законността, обеща той. ДКЕВР не трябва да одобрява проекта за Белене, но НЕК е заявявал средства за пренос на ел енергия, а е харчил пари за Белене. Предишното управление се беше запънало като вълк пред купа сено за нова подстанция при Слънчев бряг. ЕРП-то докарало скъпи мобилни подстанции, но те не помогнали при срива през лятото.

Към 4-те милиарда за железата на Белене идва ескалация, най-ниския възможен е 1 млд и нещо според българската страна, а около 3 млд и нещо според руската. Оттам идват още натрупвания за архитект-инженера, за инфраструктура и лихви и цената скача на 8-10 млд. Досега са похарчени огромни пари, а не са договорени неща като размера на ескалацията. Ако има начин похарченото да се превърне в нещо собственост, нека се довърши, каза министърът и добави, че надежда има, ако се появи инвеститор, обясни Трайков.

Дай боже проектът за Формула 1 край Доброславци да се осъществи, той ще е основна заслуга на Федерацията по мотоциклетизъм. Нашата работа е да представим рамка и подкрепа, каза министърът. Този тип инвеститори предпочитали да има макар и минимална част държавно участие като знак за подкрепа.

За да постигаш големи резултати, трябва да си поставяш големи цели и всичко да се съобразява предварително, обяви Трайков.

Винаги подчертавам как България е една от най-богатите страни в света за СПА туризъм, затова се акцентира върху това качество на България в рекламните клипове за чужбина. За пръв път държавата осигурява 7,5 млн посредством европейските програми за имиджова реклама на България, да се знае, че тя е интересна и може да се ходи на почивка в нея. Тези пари са близо  два пъти повече от нормалния годишен бюджет за реклама; те ще бъдат показани над 3 000 пъти и ще се знае, че има такава дестинация. Такива кампании започват точно през есента, увери той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5689 |30.08.2010 Шейх ще строи писта на Формула 1 до София . 33| 5070 |29.08.2010 Цв. Райчинов: Искаме минимумът за болниците . 10| 4852 |26.08.2010 Тр. Трайков: Газът ще се повиши . 12| 4660 |07.07.2010 Тр. Трайков: Газът е скъп, защото у нас влиза скъп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads