Реклама / Ads
4| 4088 |26.09.2018 НОВИНИ

Тръмп: Китай не иска да спечеля междинните избори

.
Доналд Тръмп
Американският президент обвини днес Китай, че иска да му попречи да спечели предстоящите междинни избори в САЩ заради твърдата му позиция по въпроса за търговския обмен, предаде Франс прес.
 

"Китай се опитва да се меси в изборите през ноември 2018 г. срещу моето правителство", заяви Доналд Тръмп на заседание на Съвета за сигурност на ООН. "Те не искат да спечеля или ние да спечелим, тъй като съм първият президент, противопоставил се на Китай по въпроса за търговията", добави той.

 

Пред Съвета Тръмп призова за стриктно спазване на санкциите на ООН срещу Северна Корея до нейното ядрено разоръжаване.

 

"Смятам, че ще постигнем споразумение", севернокорейският лидер "Ким Чен Ун, човек, когото се научих да познавам и ценя, иска мир и благополучие за Северна Корея", увери той.

 

За да продължи този напредък, трябва да изпълняваме резолюциите на Съвета за сигурност, докато ядреното разоръжаване стане факт, подчерта президентът, изразявайки съжаление, че "някои страни вече нарушават санкциите на ООН".

Тръмп разкритикува все по-агресивното поведение на Иран въпреки подписаното от него през 2015 г. споразумение за ограничаване на ядрената му програма.

В годините след подписването на споразумението агресията на Иран само се засилва, отбеляза президентът и подчерта, че американските санкции ще започнат да действат с пълна сила през ноември.

 

"След това САЩ ще наложат нови санкции, по-сурови от всякога, за да контрират цялото злонамерено поведение на Иран", допълни той.

 

Тръмп, който председателства заседание на Съвета за сигурност, посветено на противодействието на ядрените, химическите и биологическите оръжия, заяви, че в никакъв случай не бива да се допусне Иран да се сдобие с ядрено оръжие, посочва Асошиейтед прес.

 

Наред с това американският президент благодари на Иран, Русия и Сирия, че са забавили атаката си в сирийската провинция Идлиб - последното голямо укрепление на бунтовниците в Сирия.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3893 |26.09.2018 Студентският съвет в СУ иска оставки заради проблеми с настаняване в общежития . 1| 3849 |23.09.2018 От митниците поискаха складовете в Карнобат да останат запечатани поне 2 месеца . 25| 7070 |23.09.2018 Плевнелиев: Не искам акции-пушилка, Орбан върви по пътя на Ердоган . 1| 3993 |22.09.2018 Историческо споразумение между Ватикана и Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads