Реклама / Ads
4| 6391 |26.07.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: "Килърите" - най-сериозният удар срещу организираната престъпност

.
Цветан Цветанов
Имало е личен конфликт между Туци и Галев, но в спектъра влизали още наркотици, проституция, дърводобив, хотелиерство; има корумпирани служители в МВР, призна министърът.
 

Не е важно дали Цветанов и Борисов се движат с охрана, защото това не интересува обикновения човек; важно е да има успехи в борбата с тежката организирана престъпност, обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Цв. Цветанов. Приемете, че няма конкретен сигнал за това, че животът ми е застрашен, не бих искал да коментирам нищо, свързано с подобни неща. Няма човек, който да не го е страх, но след като сме започнали да работим нещо, всеки един е направил своите изводи дали има волята да го направи, продължи Цветанов.

Важни са проблемите и на битовата престъпност; често тя идва от ромските фамилии, а остава на по-заден план. Трябва да се търсят възможности за ангажирането им в професии и образование, като то е водещо, защото благодарение на него идва осъзнаването, каза министърът. Трябва да се ограничи възможността за пускането им, след като ги хванат, защото иначе у тях остава впечатление за игра на стражари и апаши.

"Килърите" е най-сериозният удар срещу организираната престъпност в България, каза Цветанов. Тук не се извежда значимостта или не на жертвата, а същността на групата. Тепърва трябва доста сериозно да се работи за установяването на връзки на тази група и с други убийства на определени лица. Цветанов отказа да коментира авансово по темата за евентуални други убийства.

Разследването на Галев е в самото начало; има личен конфликт между Туци и Галев, но в спектъра влизат още наркотици, проституция, дърводобив, хотелиерство. Има места в страната, които остават незабелязани в това, което правят. В процеса на делото ще излизат конкретни факти, обеща Цветанов. Галев в годините назад имаше стрелба в една дискотека с АК, в Самоков имаше сериозен респект от него и нрава му, напомни министърът и каза, че решението за стрелбата е на съда.

В МВР има корумпирани служители, каза министърът, подчертавайки, че го признава "за разлика от съда", и визира полицая от Червен бряг, който бил в пряка връзка с т.нар. Васко Кеца.

Петър Стоянов Сумистът бил поканен в НС от депутатка от социалистическата партия и от "Атака", каза Цветан Цветанов. Той напомни, че от Атака се разграничили от общинския си съветник Галев още след инцидента с лифта. В ГЕРБ кандидат-депутатите трябвало да представят свидетелства за съдимост.

Трябва да предпазим близките на онези, които задържаме, обясни министърът и призна, че по време на арестите са водени лекар и психолог, защото съпругата на едно от лицата била бременна.

Всеки трябва да осъзнае важността на институцията си; не е нормално да получаваш условна присъда или пробация за тежки престъпления, коментира министърът. Как един обикновен човек, който работи и не е социално слаб, ще отиде да кандидатства за апартамент за социално слаби в Приморско - тук трябва да се дават повече отговори от уважавания Лазар Груев, каза още Цветанов и добави, че днес в МВР ще отчетат работата си за 1 година.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5950 |24.07.2010 "Килърите" са убийците на Галев . 39| 12670 |23.07.2010 Човек до властта сред "Килърите" . 4| 4819 |21.07.2010 Цв. Цветанов: Дойде най-положителният доклад на ЕК . 3| 5805 |19.07.2010 Цветанов: Конюнктурни интереси тровят съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads