Реклама / Ads
34| 5992 |06.08.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: Три пъти по-малко се подслушва

.
Министър Цветлин Йовчев Източник: Булфото
Три пъти са намалели подслушванията в сравнение с декември 2012 г. Миналата година само ГДБОП са подслушвали повече, отколкото сега всички взети заедно.
 

Това каза на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Директорът на ДОТО Цветан Китов заяви, че ще има промяна в прилагането на СРС. Първата мярка е създаване на регистри за контрол на използването на технически средства за СРС – всички СРС ще бъдат вписвани и номерирани.

Въвежда се ред за съхранение и използване на техническите средства за прилагане на СРС. Това гарантира, че във всеки момент ще може да се знае къде са СРС, обясни Китов. Друга мярка е изготвяне на инструкция, която регламентира отчетността и контрола на тази дейност. Ще бъде въведен и регистър за контрол на СРС.

Предвижда се и регламентиране на реда за използване и съхранение на мобилната техника за контрол на GSM комуникатори. Предвижда се създаване, съхранение, отчитане и архивиране на логфайловете; документиране на режима на работа на мобилната техника; контрол и документиране маршрута на движение на мобилната техника и съотносимата към него информация за GSM клетките.

Липсата на достатъчна представителност в политическата система и усещането за дефицит на справедливост изведоха хората на улицата. Това са проблеми, които изискват комплексен подход, заяви още Цветлин Йовчев.

Важно е да се разговаря с протестиращите, за да се намери подходящата форма за дискусия с тях и решение на техните проблеми и това ще е една от стъпките, която ще е ползотворна за цялостно решаване на кризата, смята министърът. По думите му, премиерът Пламен Орешарски работи в тази посока, но за това е необходим и политически диалог. Министър Йовчев изрази надежда протестиращите да излъчат свои представители и да започне разговор по проблемите и по възможните им решения, без обаече да дава срокове.

Ако има случаи на превишени полицейски права срещу протестиращите, то те са единични, каза вътрешният министър в интервю за БНР с категоричността, че не може да вменява вина на Националната служба за охрана в тази ситуация.

Малко над един милион струват до момента протестите, припомни още министърът и увери, че са намерени вече пари за възнаграждения на служителите на реда за положения допълнителен труд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5698 |30.07.2013 Йовчев: Няма бели петна около белия автобус . 106| 5924 |29.07.2013 ГЕРБ предложи "по-малкото зло" - 200 млн. лв. актуализация . 116| 5769 |27.07.2013 Ден 44-и: Посветиха шествието на Цветлин Йовчев . 38| 4842 |25.07.2013 Цв. Йовчев: Мотивирането на хора за участие в протестите не е закононарушение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads