Реклама / Ads
16| 3622 |03.04.2023 НОВИНИ

“Възраждане” с най-много лъжи по време на кампанията. Делян Добрев от ГЕРБ ги следва

.
17 лъжи е изрекъл по време на предизборната кампания за вота на 2 април Костадин Костадинов от партия ”Възраждане”. Редом до него с 11 неверни твърдения се нареждат съпартиецът му Цончо Ганев, както и Делян Добрев от ГЕРБ, показва справка на платформата ”Лъжеш ли?”.
 

Платформата беше създадена неотдавна по инициатива на група младежи с цел борба с дезинформацията. Предишни анализи на “Лъжеш ли?” отново показаха, че Костадин Костадинов изрича най-голям брой неверни твърдения в хода на кампанията за изборите през октомври миналата година.  

 

“С 28 неверни твърдения през тази кампания, следвана от ГЕРБ - с 27, трети са БСП с 9 неверни твърдения. От гледна точка на личности класацията е Костадин Костадинов и Цончо Ганев от "Възраждане", трети е Делян Добрев от ГЕРБ. Те на индивидуално ниво имат най-много неверни твърдения. Темите, с които са спекулирали, където са разпространявали невярна информация, са най-различни - от нивото на инфлацията до има ли решение на НС за изпращане на български войници в Украйна. Тема за изпращане на войници в Украйна се споделяше и от "Възраждане" , и от БСП", споделя пред Българското национално радио един от създателите на платформата Даниел Янев. 

 

Той обясни, че след проверка на медийни изяви на политиците през последните три месеца преди предизборната кампания за вота на 2-ри април, са се спрели на 22-ма кандидати - по четирима от по-големите парламентарно представени партии и по трима от по-малките - чиито участия в национален ефир - БНТ, БТВ и Нова телевизия - са били проверени за разпространение на дезинформация. 

 

Само две са неверните твърдения, разпространени от ПП и ДБ, едното е на Асен Василев, който твърди, че по времето, когато той беше финансов министър, постъпленията от данъци са се увеличили. С две неверни твърдени са регистрирани и "Български възход".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 11816 |03.04.2023 Парадоксът с вота от чужбина за “Възраждане” . 4| 2800 |03.04.2023 Вотът в чужбина при обработени близо 96% протоколи: Най-много гласове за ДПС . 9| 3242 |02.04.2023 Най-много гласуващи - в Северозападна България . 24| 4132 |30.03.2023 Д-р Виткова: Трагедия! Най-бедната страна в Европа наказва своите граждани да плащат най-много, когато са болни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads