Реклама / Ads
0| 3019 |18.06.2023 НОВИНИ

Водната стихия: Обстановката в засегнатите райони се нормализира. Денков увери, че най-страшното е преминало

.
Източник: БГНЕС
Обстановката в засегнатите от проливните дъждове райони в страната постепенно се нормализира. Министър-председателят акад. Николай Денков присъства на заседанието на Кризисния щаб за наводненията в област Враца, предаде БНР.
 

Министър-председателят увери, че институциите са предприели съответните действия в кризисната ситуация, а най-критичното изглежда е отминало. Обсъждани са и  мерки за компенсиране на пострадалите, като първата от тях е получаването на еднократна финансова помощ, заяви още премиерът.

 

"Свързано е с повредени уреди, там общата сума може да стигне до 2500 лева, но трябва да се внимава отново да бъдат реални средства. Третата линия е - вече са активирани възможностите, там където кухнята е залята, няма уреди, хората да могат да използват услугата за безплатен обяд. И има и четвърта линия - по линия на Агенцията по заетостта да се наемат хора, които да се включат в почистването вече - на улиците, на дворовете, тъй като военните не им това работата", отбеляза Денков.

 

Дискутиран е бил и въпросът с началото на процеса по подготовката на проекти за възстановяване на засегнатата инфраструктура като пътища и мостове. Само в община Враца засегнатите улици в село Лиляче са за над 6 милиона лева.   

 

Министър-председателят освен това каза следното:


"Още утре започват първите срещи на министъра на вътрешните работи, който е ръководител на тази комисия, която  по навик наричаме "за бедствия и аварии", за да започнат да подготвят проектите, максимално бързо да се възстанови самата инфраструктура и след това да се възстановят и средства", уточни той.

 

Премиерът ще се запознае на място и със ситуацията в община Хайредин, а по-късно ще вземе участие и в заседанието на Областния кризисен щаб в Монтана.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2582 |18.06.2023 Водната стихия в страната обхвана още населени места в Северозападна България . 1| 2732 |12.06.2023 Адв. Ина Лулчева: Обстановката в прокуратурата е напълно нетърпима и е необходимо да се предприемат действия . 33| 3733 |03.05.2023 Зеленски коментира ”нощната атака” срещу Кремъл: Натягане на обстановката преди 9 май, подготвят атака . 21| 3555 |30.04.2023 Обстановката в Бахмут остава ”много сложна”, украинските сили контролират основния снабдителен маршрут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads