Реклама / Ads
13| 7686 |30.06.2008 НОВИНИ

Военни шефове стягат куфари за Китай, водят и съпругите си

.
Делегация на Военното министерство заминава тези дни за Китай. Пътуването се пази в тайна, но не заради секретни преговори, а защото в делегацията са включени и съпругите на военните първенци, научи Frognews.bg от източници в МО.
 
Водач на делегацията е военният министър Николай Цонев. До него, в отговорната държавна мисия, ще е и съпругата му. За страната-домакин на Летните олимпийски игри тръгва и началникът на политическия му кабинет Орлин Иванов, доскорошен шеф на Военното контраразузнаване и негов колега още от службата в Дупница. Той също ще е съпровождан от нежната си половинка. Не прави изключение и шефът на протокола Трашлиев, известен с прякора „граф Трашлиев", който взима за Китай съответно „графиня" Трашлиева. В делегацията е включен още ген. Божин Гаврилов от Военновъздушните ни сили. Говори се, че това е нещо като компенсация, защото след воайяжа Цонев ще подпише заповед за излизането му в запаса. Списъкът допълват още няколко приближени на министъра, между които медийни и пиар съветници. Те ще контролират информациите за българските медии.

Китай очевидно е  привлекателна дестинация за  шефовете на военното ведомство. Само преди няколко месеца десетдневна екскурзия, обявена като официално посещение в Китай и Виетнам направи  бившият министър на отбраната Веселин Близнаков. По време на визитата му  не бе сключен нито един договор или споразумение с практически ефект за армията ни. Водени бяха главно разговори за добри намерения и за „по-нататъшно развитие на отношенията". Очаква се и и от сегашното посещение резултатите да са същите. Най много да се договорят взаимни почивки на ВИП  военни персони от двете армии през ваканциите, което ще бъде представено като засилване на активни контакти в социалната област. От Външно министерство били силно озадачени от честите прелитания на наши военни министри в Китай, с който нямаме почти никакви реални отношения във военната област, освен протоколните любезности.

Колко струва една такава делегация на българския данъкоплатец е тайна. Никъде на сайта на миистерството не се изнася подобна информация, която би трябвало да е публична, тъй като се разходват средства от бюджета.

министър Цонев1
 снимки Вяра Йовева

Откакто стана министър Николай Цонев вече навъртя сериозен километраж в командировки. Бе на специална мисия в Афганистан, където почерпи за рожден ден, който определени медии отразиха  подобаващо. След това отлетя и до Брюксел, столицата на НАТО и ЕС. Междувременно откри с пищен купон летния сезон в курорта „Св. Св. Константин и Елена". През това време предшествениците му се потяха в парламентарни комисии и медии да обясняват какви заменки на военни имоти са подписвали.

Сега предстои отговорна мисия на министъра и антуража до Пекин, Китайската стена и Забранения град. Докато ВИП персоните на армията стягат куфарите си, без много шум бе определен новият ни представител за натовския щаб в полския град Бизгошч. Това е бригаден генерал Нейко Ненов, един от най-кадърните млади офицери в армията ни. Той сменя колегата си ген. Пламен Торлаков, който бе уличен в далавери и военна прокуратура започна проверка в командваните от него специални сили в Пловдив.

pekin.jpg

Генерал Ненов е от малцината с боен опит в мисии извън граница - шест месеца  в многонационалната бригада „Кабул" в  Афганистан. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8108 |09.06.2008 Военният министър даде старт на почивния сезон . 5| 4936 |05.06.2008 Военният министър на морски купон преди важно пътуване . 15| 5747 |29.05.2008 Скандалът със заменките на военни имоти набира скорост; Свинаров-непричом . 33| 7645 |28.05.2008 Министър Масларова се облажила с военни имоти, помага й офицер на прикритие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads