Реклама / Ads
0| 3220 |25.11.2022 НОВИНИ

Започна протестът пред Събедната палата в защита на зверски пребитото куче Мечо

.
Зверски пребитото куче Мечо
Протестът пред Съдебната палата е насочен срещу насилието над бездомни животни, които за съжаление често стават жертви на брутална агресия. Хора, без морал и свят, които са лишени от всякакви добродетели и хуманност, посягат на беззащитни същества, като ги тормозят зверски или често ги убиват. Поредната невинна жертва, която не е предизвикала нападателя по никакъв начин, е кучето Мечо. Агресорът Захари Шулев по особено жесток начин счупи костите на Мечо. От организацията ”Animal Rescue” събират подписи в подкрепа на искането за справедливо наказание на насилника. Мечо не може да говори, но
 

От организацията "Animal Rescue България" организират протест пред Съдебната палата в столицата.

 

Поводът е поредното брутално пребито куче Мечо. Организаторите призовават: "Мечо не може да говори, но ние можем! Протест срещу насилието над животни"

 

В изявлението им във Фейсбук се казва, че не става дума само за Мечо, както и за животните, които този конкретен извършител е измъчвал и убивал: " Става дума за това, че въпреки законите, насилието над животни се пренебрегва като деяние. Става дума за това, че опасни за обществото индивиди стрелят, тровят, убиват и измъчват. Правят го спокойно и безнаказано…"

 

Захари Шулев, който брутално преби Мечо, бе оставен от съда в ареста. Днес се гледа обжалването на мярката му за неотклонение.

 

Случаят предизвика голям обществен отзвук, след като миналата седмица беше разпространено видео, на което се вижда как 37-годишният мъж примамва кучето, а след това го пребива почти до смърт.

 

Последваха протести пред дома на насилника и Шесто районно управление, където Шулев беше задържан.

 

Организаторите казват, че е време "да се отърсим от безсилието и да накараме законите да заработят! Мечо и събратята му не могат да говорят, но ние можем!"

 

Много известни личности се възмутиха от този брутален акт на агресия върху кучето Мечо и други беззащитни животни. Сред тях е актрисата и певица Милица Гладнишка. В своя профил във Фейсбук тя прикани повече хора да се включат в протеста. Гладнишка написа: "Разберете, мъчителите на животни лесно посягат и отвличат деца!!! Бихте ли позволили на детето си да играе в близост до място, в което се режат живи същества, чупят им се костите.....???"

 

Довечера в интервала от 17ч. до 20ч., представители на правозащитната организация и доброволци отново ще бъдат в подлеза на Софийския университет, за да събират подписи в подкрепа на искането за справедливо наказание на насилника.

 

Захари Шулев вече е с повдигнато обвинение за особена жестокост към животно, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лв.

 

Това е крайно недостатъчно, защото е време системното насилие, безпардонното отношение и бруталната агресия, над животни и беззащитни същества в обществото ни, да бъде спряна, а техните насилници да знаят, че наказанието няма да им се размине. Към такива "индивиди", които причиняват неистова болка и страдание, състрадателните хора изпитват явна погнуса. Този вид насилници нямат място в цивилизованото общество.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3381 |24.11.2022 Терзийски, ПП: Увеличават се червените линии, ще помислим преди да предложим кабинет . 2| 3624 |24.11.2022 Нинова: Условието за съставяне на правителство вече е ИК. ”Коалицията на войната” е преди ”коалицията на хартията” . 15| 17098 |25.11.2022 Ивайла Бакалова пред Фрог: Викаха ме в СДВР по жалба на “Нотариуса”, че ще корумпирам прокурори и съдии . 2| 4170 |24.11.2022 “БОЕЦ” протестират пред НС заради “хартиената коалиция”. Сблъскаха се с НСО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads