Реклама / Ads
1| 4718 |20.10.2022 НОВИНИ

А защо не правителство с мандат на ДПС? Хем ще решат казусите с Борисов и Гешев

.
През първия ден от работата на 48-о Народно събрание Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев много пъти повториха, че ДПС е с голям опит и натрупана мъдрост в парламентарната практика. Вярно е. От 32 години са били винаги представени в законодателната власт.
 

Кой знае защо, политолози, социолози, медии и политици вече месец след изборите повтарят едно и също: Президентът Радев ще връчи третия мандат на Яневата „Български възход“. Защото Янев, запасния генерал и бивш служебен премиер и за малко военен министър след това, можел да състави правителство след преговори с останалите партии. Не е ясно откъде идва този оптимизъм, но като че ли говорещите от телевизора знаят нещо, което ние, народа, не знаем. Или не сме удостоени да знаем. Като например как стана така, че в последните часове на изборния ден Янев получи нужните гласове, за да прескочи бариерата за влизане в НС.

 

Не стихват и мненията, че „Български възход“ е проект на Румен Радев.

Но защо, дявол да го вземе, съдбата на толкова важно правителство да е в ръцете на военен, с доста семпли познания и опит в политиката? Не ни ли стига един генерал?

 

Логиката подсказва друг вариант – ДПС. Вече е имало кабинети с мандата на движението: „Беров“, „Станишев“, участие в правителства със СДС, НДСВ, БСП… Обигран играч. Познава всички слънчеви и сенчести места в политиката. Повече от две три години Ахмед Доган развива тезата за управление от експерти, национално отговорни, професионалисти. Тъкмо възможност да докажат, че милеят за целия народ не само за порциите на определени кръгове и да постигат поставените цели. Да не забравяме, че Карадайъ на вчерашното заседание цитира не кого да е, а самият Апостол на свободата Васил Левски.

 

Йордан Цонев също бе във вихъра си и даваше мъдри съвети и примери, най-важният от които, че ДПС било истинската опозиция на лошия модел, наложен от Борисов и ГЕРБ.

 

Ако съдим по слуховете, мълвата и някои факти ДПС е партията, която има силно влияние в прокуратурата, МВР, службите, енергетиката, икономиката – това е голямо предимство за провеждане на реформите. Освен това са твърди евро-атлантици. Имат връзки с Ердоган в Турция, а говори се, че и в Кремъл понават този-онзи.

 

И още нещо. Честно казано само в ДПС има хора, които да накарат Борисов да се пенсионира, а Гешев да подаде оставка. Гаранция. Чува се, че имат сериозно влияние и сред съветниците на „Дондуков“ 2.

 

Какво повече може да се желае?

 

Накратко: третият мандат – при ДПС.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5026 |19.10.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Защо министър Шишков стана мишена? Има ли шансове да не ходим на избори? . 4| 2830 |19.10.2022 Даниел Митов: Важно е да се реализира възможност за правителство с първи мандат . 1| 2916 |18.10.2022 Иван Иванов, БСП: С ГЕРБ няма как да правим правителство . 10| 19620 |18.10.2022 Борисов кастри Ананиев, подкрепил втория мандат: На неговата възраст ер*кцията не трябва да се изпуска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads