Реклама / Ads
0| 3230 |29.03.2022 НОВИНИ

Зеленски: Всеки ден Русия изтрелва по 40 ракети към населените места

.
Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски информира датския парламент, че всеки ден руските войски изстрелват по 40 ракети по украински населени места.
 

И обобщи, че от началото на инвазията руската армия е изстреляла 1370 ракети. Той съобщи и, че седем души са загинали при ракетен удар по централата на регионалните власти в южния град Николаев, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от Нова телевизия.

 

Зеленски, който говори пред датския парламент чрез преводач, заяви, че при удара днес е имало и ранени - 22 души. Каналът в Teлеграм на областния управител Виталий Ким показа зееща дупка в центъра на девететажната сграда.

 

Ким обвини руските сили, че са изчакали хората да дойдат на работа в сградата, преди да я ударят, и заяви, че е имал късмет да избeгне обстрела, защото се успал.

Зеленски също така призова Европейския съюз да изключи всяка възможност Русия да печели пари в Европа, както и Брюксел да престане да слуша "каквито и да било оправдания" от страна на властите в Будапеща.

 

Той подчерта, доколкото европейската политика вече е насочена към съкращаване на екологически опасните ресурси, "руската агресия против Украйна и против всичко, на което е изграден животът в Европа, е аргумент за зелената трансформация на континента. Европа трябва да се откаже от руския нефт колкото е възможно по-бързо", цитира думите му агенция Укринформ.

 

Зеленски е правил онлайн изказвания пред законодатели в няколко държави, включително САЩ, Великобритания, Швеция, Германия, Канада, Израел, Япония и Европейския съюз. Утре той ще говори пред парламента на Норвегия. Пред датския парламент той заяви, че "бруталността е по-жестока от това, което сме виждали по време на Втората световна война".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2912 |29.03.2022 Русия експулсира дипломати от Литва, Латвия и Естония . 0| 2929 |29.03.2022 Русия бори „изтичането на мозъци“, няма да праща IT специалисти на фронта . 0| 3094 |29.03.2022 ООН призова Русия и Украйна да разследват случаи на малтретиране на военнопленници . 0| 3204 |29.03.2022 Анализатор: Русия иска да заобиколи украинците и да замрази конфликта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads