Реклама / Ads
22| 15868 |10.07.2020 АКТУАЛНО

Адв. Гунчева поиска незабавната оставка на Иван Гешев

.
Елена Гунчева
Аз, адвокат Елена Цонева Гунчева, настоявам за незабавната оставка на главния прокурор на Република България Иван Гешев, по следните причини:
 

1. Главният прокурор е задължително да е чел Конституцията и да вярва в принципите и разпоредбите, приети от висшия орган на парламентарната република – Народното събрание. Недопустимо е поставянето под въпрос на основни принципи в Конституцията като презумпцията за невиновност и разделението на властите.

 

2. Главният прокурор трябва да изпълнява задачите си професионално и с необходимата тежест в съда. Превръщането на прокуратурата в медиен клоун е недопустимо за авторитета на всеки един прокурор.

 

3. Недопустимо е вменяването на вина върху заподозрени и обвинени лица публично, преди произнасяне на окончателна съдебна присъда, както и публикуване на доказателства и лична кореспонденция по медиите с цел настройване на общественото мнение.

 

4. Недопустимо е главният прокурор да се занимава с кокошкарски престъпления, докато сериозната корупция и управленско бездействие по висшите етажи на властта не само не са разследвани, но и са защитавани от прокуратурата.

 

5. Недопустимо е избирателност по партиен признак на разследванията на прокуратурата, като явното толериране на престъпления, извършени от членове на управляващата партия, се вижда от всички.

 

6. Недопустимо е вместо разследване на изтекли в медиите скандални снимки и записи на министър-председателя, главният прокурор да се превръща в негов адвокат.

 

7. Недопустимо е Бойко Методиев Борисов, Кирил Ананиев и Венцислав Мутафчийски да не бъдат с повдигнати обвинения за насаждане на страх и паника сред населението във връзка с техни изявления за извънредните мерки и последиците от така наречената пандемия.


Във всички свои действия юристите трябва да пазят авторитета на професията, да спазват законите и Конституцията, да помнят, че техният работодател е народа и всяко едно тяхно действие трябва да бъде в името и в интерес на народа.


Заявявам, че Иван Гешев не отговаря на моралните и професионални изисквания за заемане на поста „главен прокурор“ на Република България и настоявам за незабавната му оставка.


Адвокат Елена Гунчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 11845 |04.05.2020 Елена Гунчева: Борисов е пред дилема - да очаква кризата да намали популярността му или да предизвика избори . 30| 13112 |30.04.2020 Адв. Елена Гунчева: Вместо икономически план - цунами от алчност и глупост . 13| 8454 |11.12.2019 Адв. Елена Гунчева: Лицата на корупцията избраха лицето на Анти...корупцията . 15| 6692 |07.08.2019 Прокуратурата поиска ВСС да вземе мерки срещу "определени медии"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads