Реклама / Ads
1| 6337 |02.10.2007 АКТУАЛНО

От края на феминизма през котката в коридора до моите звезди

.
Разнообразна литература за всеки вкус пусна на пазара издателство „Колибри”. Безспорният хит е автобиографията на кинозвездата Клаудия Кардинале „Моите звезди”.
 

Александър Иванов

 

claudia.jpgБлестящата автобиография на една от най-големите звезди за всички времена на световното кино в поредицата „Амаркорд” издаде „Колибри”. В книгата ослепителната Клаудия разказва за своя път от родния Тунис към света на киното, където геният не се пазари, а на всеки ъгъл среща поезията и любовта, с присъщото им вдъхновение и щедрост. Кардинале описва с много топлота времето през което е работила и снимала с Лукино Висконти, Фелини и незабравимият Серджо Леоне. Тя се връща назад в спомените си и се вглежда в миналото, когато е партнирала на екран с Ален Делон, Марчело Мастрояни, Бърт Ланкастър и Жан-Пол Белмондо. В съзнанието на актрисата изплуват великолепията на декорите от филма „Гепардът”, нежността на Ана Маняни, успокояваща ръка на Джон Уейн, смущаващата нейна среща с Марлон Брандо, странните подаръци на Стив Маккуин, контактите и с Бриджит Бардо, тайните на Рон Хъдсън и покъртителните думи на Рита Хейуърт, коята е казала в залеза на живота си на Клаудия Кардинале – „Аз също бях красива”. „Имах много късмет в живота си. Време е да отдам дължимото на хората, които срещнах по пътя си, да ги накарам да оживеят пред вас. Те се превърнаха в моята щастлива звезда закрилница, всички те са моите звезди”, допълва в своята автобиография Клаудия Кардинале.

Другото привлекателно заглавие от издателство „Колибри” е „Краят на феминизма” на Александър Никонов. Необикновената книга наfeminisum.jpg публициста за трагичната съдба на белия хетеросексуален мъж в света, който той самият е изградил и цивилизовал. Още при публикуването и, книгата предизвиква ожесточени спорове и яростни нападки. Изумителни за здравия разум практики все още са широкосрещано явление предимно в САЩ и на Запад. Кризата в образованието, нелепостите на така наречената политическа коректност, крайностите, поднасяни от американската съдебна система, всеобщият упадък – това е само въведението в темата. Едва на този фон читателят може да възприеме уродливостта на развития „феминизъм” с неговото нечовешко лице. Според автора яростта на бесните феминистки срещу мъжете има медицинско обяснение. А нивото на интелигентност в програмните им текстове, цитирани от Никонов, вдъхва известна надежда, че човечеството има шанс да се пребор с болестта, преди феминизмът да се е превърнал в пандемия.

Първата книга издадена на рециклирана хартия от „Колбири” е „Котка в коридора”, сборник с поезия и фотографии от Ирена Георгиева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5406 |01.10.2007 Студентите: чували сме само за Бойко и Тити, другите не ги знаем . 0| 5746 |01.10.2007 Уейн Уонг печели наградата на кинофестивала в Сан Себастиан . 3| 5527 |01.10.2007 Кметски времена и нрави - eдна поредица на Frognews.bg . 2| 6241 |30.09.2007 Една българска учителка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads