Реклама / Ads
11| 7624 |29.11.2021 АКТУАЛНО

Лена Бориславова от ПП: България ще има правителство до Коледа

.
Лена Бориславова Източник: БНР
България ще има правителство до Коледа. Това заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“. Според нея всички коалиционни партньори са готови за обща работа. По думите ѝ БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ са подготвени за 4-годишен мандат.
 

„Ние не заставаме зад досегашния модел на квотите и политическите назначения. След като знаем политиките и целите – ще изберем хората, които да ги постигнат. Ако някой от нашите коалиционни партньори има по-добро предложение от служебен министър или ние имаме такъв експерт – ще се решава на база експертиза“, каза още тя пред bTV.


На въпрос кога се очаква да бъде подписано коалиционно споразумение, Бориславова обясни, че предстои да започнат разговорите на лидерско ниво за бъдещото правителство и кои да са лицата, които ще станат министри.


„Успоредно преговорите ще продължат до изчистването на протоколите, съставени в края на всяка една работна среща на експертите. Надявам се, че с бързи темпове да подпишем коалиционно споразумение“, допълни тя.


Бориславова уточни, че „Продължаваме промяната“ ще предложат Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър. Тя уточни, че това не е ултиматум и ако има по-добри кандидатури, те ще се съобразят с тях.


Представителят на ПП и бъдещ депутат коментира, че не вярва разговорът за министерски постове да препъне преговорите.


Относно участието в преговорите на Румен Овчаров и Емилия Масларова от страна на БСП, Бориславова коментира: „Ние изпратихме покани до лидерите и те прецениха кои лица е най-добре да се включат. Тези лица не са кандидати за постове, те са експерти. Не сме спрели никого, за да има компетентен дебат“.


Тя посочи, че единственото условие за кандидат-министрите е да няма съмнение за тях относно почтеността им и че не са участвали в корупционни схеми.


В сфера „Правосъдие“ бъдещите коалиционни партньори са се разбрали да подпишат декларация, с която да поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев за системно неизпълнение на служебните задължения. Постигнато е и съгласие за реформиране на дейността на КПКОНПИ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 55492 |10.09.2021 Ще обяви ли Русия война на България? . 1| 5103 |31.08.2021 Euractiv: Политическата криза в България ще доведе до трети за годината парламентарни избори . 14| 9812 |03.08.2021 Доц. Милена Якимова: ИТН и капанът на парламентарните партии . 90| 10897 |30.07.2021 Кандидатът на ИТН Пламен Николов: България не е имала премиер като мен, не могат да ми извадят компромати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads