Реклама / Ads
9| 4383 |01.11.2022 АКТУАЛНО

Радев кани ДПС за консултации. Случайна ли е датата 2 ноември?

.
Имали сме и славна войска...
На 2 ноември, сряда, държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на Движение за права и свободи.
 

Срещата ще започне в 13.00 часа на „Дондуков“ 2, съобщават от президентството.

 

Президентът провежда консултации с представителите на парламентарните групи в новоизбрания 48-и парламент. Радев вече разговаря с представители на ГЕРБ-СДС и ПП. 

 

Това е официалната, протоколна информация. Дали обаче в Президентството някой не е подсказал разговорите да се проведат именно на 2 ноември? И въобще дали някой на "Дондуков" 2 знае с какви събития е свързана тази дата?

 

А в ръководството на ДПС знаят ли и те какво се е случило преди 110 и 66 години?

 

Ще припомним.

 

На 2 ноември 1912 г. завършва най-кръвопролитната битка през Балкаската война - Люлебургаско-Бунархисарската операция.  Българските войски под командването на ген. Радко Димитриев нанасят тежко поражение на османската армия, и я принуждават да отстъпи към Цариград.  Забележете, това е най-голямата битка, водена в Европа между Френско-пруската война и Първата световна война. Още по-забележително е, че българската войска, която е съвсем млада, неопитна и недобре въоръжена, побеждава многоброен противник, разполагащ с последен модел въоръжение и техника.

Днес се жалваме, че сме с оголяла армия с овехтяла съветска техника и оръжие и не искаме да помогнем на воюваща срещу руския агресор Украйна...

 

Интересно е дали президентът Радев и елитът на ДПС ще споменат важната за нашата история дата, от която се навършват 110 години…

 

С още едно важно събитие е белязан 2 ноември. През 1956 г. правителството на Унгария обявява, че страната напуска Варшавския договор и моли ООН и западния свят за помощ срещу съветските войски и танкове, които нахлуват на унгарска територия. Населението в страната се вдига срещу съветската система на управление и контрола на Москва върху живота и икономиката на Унгария. В сблъсъците със съветските части, изпратени да "освободят Унгария от фашистки елементи" загиват хиляди унгарци. Над 200 000 души напускат страната, спасявайки се от репресии.

През същата година в България се провежда Априлския пленум, който е организиран по сценарий на Кремъл. От БКП са изхвърлени всички дейци, които са били против пълното съветизиране на управлението и икономиката в България. София става най-верния сателит на Москва.

 

Днес правителството на Виктор Орбан отказва военна помощ на защитаваща се от агресията на Русия Украйна и подкрепя кремълския диктатор Путин…

 

Румен Радев и Мустафа Карадайъ със сигурност ще бъдат заети с по-важни неща, като спасяването на държавата и народа и едва ли ще губят ценни минути да отбележат двете важни събития.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 36949 |30.09.2022 Илиян Василев: Срочно до Радев и Борисов . 0| 14355 |20.08.2022 Фандъкова с поредна „гениална“ идея: Любуваш се на чужди забележителности, докато чакаш очукания смърдящ софийски рейс . 0| 21169 |04.08.2022 Евксиноград - черноморската перла на каймака на властта - от Батемберг и Фердинанд, през бай Тошо до Борисов и Радев . 0| 6661 |28.06.2022 Евгений Кънев: Логично Радев да е в отбора на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“. Такова му е цялото поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads