Реклама / Ads
31| 9487 |02.01.2023 АКТУАЛНО

Рецепта за руска пропаганда: Как едни и същи хора “обожават” Путин?

.
Как работи руската пропаганда? Снимки в социалните мрежи разобличиха как Кремъл представя едни и същи хора като обикновени граждани. 
 

В руските медии се въртят снимки на Путин в обкръжението на миряни, военни и моряци, чиято цел е да представят главата на Кремъл като близък до хората държавник.

В хода на войната в Украйна, започнала с руската инвазия на 24 февруари миналата година, пропагандната машина на Кремъл заработи, за да покаже, че болшинството от гражданите одобряват действията на Москва и харесват президента Путин. 

 

В действителност проучване от края на ноември миналата година показва, че 75% от руснаците одобряват действията на руския държавник. Информацията е според Руския център за изследване на общественото мнение. Информацията е тиражирана от държавната агенция ТАСС.

 

Според публикация на руската редакция на радио "Свободна Европа" социологически центрове като този задават на респондентите въпроси "с намек" и не публикуват "лоши" отговори. Правят го по искане на Кремъл. ВЦИОМ публикува поне една трета от резултатите. 


През 2020 г. властите забраниха на контролирани медии да пишат новини въз основа на социологически проучвания на недържавната социологическа организация Левада център.


Според проучванията на ВЦИОМ огромното мнозинство от респондентите - от 65% до 76% - подкрепят нахлуването в Украйна. Социологическите центрове обаче обикновено не споменават колко руснаци са отказали да отговарят на въпроси.


Смята се, че именно по този начин се манипулира общественото мнение.

И тук идват снимките… 

 

На фона на манипулирани социологически проучвания, държавните медии публикуват снимки на Путин сред “обикновени хора”. Идеята да го представят като “народен човек” обаче прозира в няколко кадъра, които показват едни и същи лица, облечени в различни дрехи - на миряни, рибари, военни. 


.

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4961 |06.12.2022 Протестиращи блокираха Руската църква, скандират: ”Убийци” и ”Тук не е Москва” . 23| 49388 |14.10.2022 Замесването на България в „тероризъм“ е планирано от ГРУ преди година. Руска шпионка шетала у нас? Очаквайте нов скандал . 0| 7950 |13.09.2022 Какво казва руската пропаганда за победите на Украйна? . 0| 9489 |20.08.2022 700 бойци от прокълнатата 64-а руска бригада искат да си ходят вкъщи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads