Реклама / Ads
37| 6281 |22.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Болните амбиции на един мегаломан. Путин води боеве за ”историческите си земи”

.
С аргумента за връщането на историческите си земи, руската пропагандна разпространява мотива си, че Москва окупира украински територии. Това са: черноморския полуостров Крим, източните Донецка и Луганска и южните Запорожка и Херсонска области. Путин не пропусна да заяви: ”Нашите храбри военни се борят смело и ние трябва да ги подкрепим.” Жалко за хилядите погубени човешки животи и високата цена, която заплащат хората за болните амбиции на един мегаломан.
 

"Водим боеве на наши исторически земи", това каза руският президент Владимир Путин по време на концерт на московския стадион "Лужники". Владимир Путин каза: "Нека да поздравим нашите бойци с трикратно "Ура", защото днес целият наш народ е защитник на отечеството." Присъстващите на стадиона "Лужники" отвърнаха на призива на президента. Путин допълни: "Нашата сила е истината. Ние ще победим", с тези думи завърши кратката си реч Путин.

 

Концертът бе организиран по повод Деня на защитника на отечеството, отбелязван в Русия утре. На 23-ти февруари 1918 г. германските войски са разбили съветските части край северозападния руски град Псков и Нарва (сега в Южна Естония). Съветска пропагандна машина е превърнала поражението в победа и обявила датата 23-ти февруари за Ден на Съветските армия и флот. След разпада на СССР (1991г.) руските власти обявиха датата за Ден на защитника на отечеството. В днешния концерт взеха участие звезди на руската популярна музика, известни с прокремълските си нагласи. Сред тях са: Филип Киркоров, Олег Газманов, Полина Гагарина и др. 

 

Поведението на руския президент Владимир Путин отдавна се отклонява от линията на обществено приемливото. Факт е, че неговото управление си служи с огромно количество лъжи и пропаганда, които се тиражират в особени размери. Още по-неприемливото е, че те се простират дори в пределите на други държави. В контекста на предстоящата годишнина от войната в Украйна, това изказване на Путин затвърждава неговата още по-голяма налудничавост. Това показва, че около руския лидер или няма здравомислещи хора, които да му посочат реалността от неговите действия - разрушенията, хилядите невинни жертви и масовите убийства, или малцината, в които все още има някаква доза морал и човещина, тотално се страхуват от него. Днес ставаме свидетели на още едно твърдение от страна на Путинската пропаганда - тази война била заради историческите земи, които едно време принадлежали на Русия. Какво безочливо умозаключение! Означава ли това, че след време с този абсурден аргумент други бивши империи като Римската и Османската могат да тръгнат да си търсят "своето", като водят войни в независими и суверенни държави. Въпросът е: "Защо толкова очевидни истини се пропускат и не могат да бъдат видими и осъзнати?" Отговорът е много ясен и за съжаление трагичен: "Защото човешката алчност и ненавист нямат граници." Именно тази ненаситност се заплаща с цената на хилядите невинни човешките животи.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7675 |16.02.2023 Даниел Смилов: Защитната тактика на ГЕРБ за Горанов и ”Магнитски” е глуповата, единственият достоен ход е оттегляне на Борисов . 28| 10786 |23.01.2023 Проф. Евгений Дайнов за Румен Радев: Моралното падение на един ”натовски генерал” . 1| 11476 |08.11.2022 Теодор Ушев не иска да повярва, че в България има толкова много хора, които подкрепят един човекомразещ режим . 0| 13336 |11.10.2022 Проф. Слатински: Войната на Путин с още един план - сблъсъкът между ФСБ и Службата за външно разузнаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads