Реклама / Ads
1| 7777 |06.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

С. Николов: Управленската програма на кабинета бъка от клишета и ”бисери”

.
Симеон Николов
Не може да се отрече на правителствто, че моментът да публикува дългоочакваната управленска програма бе добре избран. Безличният, общ и пълен с клишета текст не среща нито критики, нито мнения, позиции, декларации, съгласие, несъгласие. А бъка от недоразумения и «бисери». Това пише експертът Симеон Николов.
 
Но защо «експертите» да коментират и стават неудобни? Мълчат великите експерти, значи ги приемат. Чета раздел «Отбрана» и раздел «Външна политика». Мярка 289: «България е активен член на НАТО». Но това е констатация, а не мярка! В сборника ми «Бисери от дипломатическата поща» има подобно изречение, с което започва една обемиста информация от посолство:»Югославия е страна на Запад от България»! Мярка 293: «Изготвяне на планове за учения.» Но това е ежегодно задължение, каква «мярка»!?, коментира още дипломатът.

Външна политика: «Участия в учения на Алианса». Ама това не е ли в раздела на МО? Мярка 4: «Запазване на единството на ЕС» Може пък да е «мярка, пък и по силите на Велика България? Цел 5: «Поддържане на активен диалог /в ЮИЕ/ Ама той не е активен, какво ще поддържаш? Няма ли идеи за регионални инициативи, нови идеи и подходи? Когато съм връщал документи с подобни глупости, служители в Министерството са ме питали: «А защо четете, само подписвайте, пише още бившият зам.-министър на отбраната.

В този кабинет преди Вас седеше един турчин. Той казваше, че не идва тук за да работи. Имал други задължения.» Днес е евродепутат. Аз съм в Шекер–махала. Поука: Правилно не критикувате. Трайте си! Вашият парашут може да се отвори, а този на България със сигурност няма. И този на децата Ви също няма да се отвори, завършва С. Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5806 |23.04.2024 Манол Пейков за ФрогНюз: Литературата е нещо, което опитомява човек. За жалост, сред депутатите няма много четящи хора . 6| 2658 |22.04.2024 Доц. Георги Лозанов: Промените в Конституцията са имали една основа цел – да разтоварят от власт Радев . 8| 4746 |20.04.2024 Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците . 19| 7039 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads