Реклама / Ads
4| 27088 |02.06.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Пламен Бобоков: Най-голямото зло след Борисов е Гешев

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
След Борисов най-голямото зло е Гешев. Дори не говоря за Пеевски, който е един алчен, самозабравил се младеж. Надявам се всеки да си получи заслуженото, да има възмездие. Мисля, че това е редно в една правова държава. Но като гледам как се държи главният прокурор в момента, не виждам това да се случи поне до края на годината, докато не бъде махнат.
 

Това заяви в интервю пред Българското национално радио бизнесменът Пламен Бобоков. Коментарът му идва на фона на поредица от сътресения в държавата, служебно правителство, скандали с подслушвания, куп обвинения за задкулисните договорки и хватката на олигархията и бездействието на държавното обвинение. 


"Всичко в тази държава през последните няколко години се случва само и изключително с пожеланието и съдействието на господин Бойко Борисов. Нищо случайно няма, защото той управлява всички служби - съд, прокуратура… Особено спецсъда и спецпрокуратурата, главния прокурор е на негово подчинение и който си поискате. Включително и медиите", посочи Бобоков. 


Преди дни бизнесменът даде и друго интервю, в което заговори за състояния от порядъка на близо 4 милиарда лева, с които разполага бившия вече премиер Бойко Борисов. 


Бобоков напълно отрече да е имал близки отношения с лидера на ГЕРБ. Ставало дума за напълно нормални контакти, които претърпели разрив по неясна причина през 2018 г.


"Той не обича умните и интелигентните. Ако хванете другите, с които играе карти, ще разберете за какво иде реч. Когато сме водили разговор за присъствие на откривания на заводи, откликвал е. Това е. С него не сме говорили кой знае какви неща. Никога не сме играли карти. Но сме имали нормални отношения. Развалиха се може би в края на 2019 г. Нямам представа защо. Според мен му се е въртяла идиотска идея за разни преврати. Бях чул такива слухове. Това правят. Води се “машината на Гьобелс”. Някакви глупости… Това е болен човек. Може някоя врачка да му е казала. Съветва се от такива, гледа ретроградния Меркурий. Затова сега се е покрил", посочи още Бобоков.


Бизнесменът обаче е скептичен, че скоро ще има промяна. Такава може да се очаква след смяна в прокуратурата. 


"Надявам се всеки да си получи заслуженото, да има възмездие. Мисля, че това е редно в една правова държава. Но като гледам как се държи главният прокурор в момента, не виждам това да се случи поне до края на годината, докато не бъде махнат. Логиката на историята е това - обикновено тираните стигат до края си и приключват по един и същи начин. Падането му от власт не е достатъчно. Той трябва да влезе в затвора - нещо, с което бавно започва да привиква и може би от там идва ужаса му и постоянните “мутринги” - брифинг на ГЕРБ", посочи още Бобоков.


Той обясни откъде заедно с брат си са спечелили първото си състояние. 


"Родът ни е от Северозападна България, от така наречените “торлаци”. След второто Чипровско въстание те бягат. Прародителя ни, който идва в Русе, се хваща ратай и от там започва рода. Вторият клон на Бобокови е въпросният Ангел Бобоков. Той е трети братовчед на баща ни. Това е за червените пари. Първият милион спечелих на 3 март 1992 г. след една от първите ни търговски сделки. Тя е първата ни такава. Тогава се работеше. Бяхме едни от първите вносители на горива. Намерихме банка, която ни се довери. Имаме и много свидетели. Банкерите са живи и здрави. Хората, които са започнали с нас, са заедно с нас".


"Казаното от Светослав Илчовски не е малко. Тази страшна държавна машина плаши хората и смелите са много малко. Той си замълча човека, предполагам, че са го наплашили. Предполагам, че другите мълчат, защото на власт е Гешев. В крайна сметка главният прокурор е като “ръка на Бога” и може да прави каквото си иска. След Борисов най-голямото зло е Гешев. Дори не говоря за Пеевски, който е един алчен, самозабравил се младеж, който тепърва ще разбере колко е лошо това и ще понесе отговорностите си със сигурност", посочи още Бобоков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 12946 |01.01.2021 Пламен Данаилов за Фрог: Борисов се похвали, но не ни съобщи много неща днес . 16| 12613 |26.11.2020 Проф. Пламен Киров: Може да бъдат отложени редовните избори, Конституцията го позволява . 4| 8594 |26.08.2020 Пламен Юруков: Конституцията на ГЕРБ изразява модел на олигархически капитализъм . 0| 6348 |09.07.2020 Арх. Пламен Мирянов ще чете стихове в Борисовата градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads