Реклама / Ads
2| 8048 |22.08.2016 ПОЛИТИКА

Д-р В. Ахундова: Осуетяват одита на КТБ

.
Д-р Вера Ахундова
В качеството ми на акционер на КТБ на 22.07.2016 г. подадох в Агенцията по вписванията искане за назначаване на служебен одитор на КТБ. На 23.07. 2016 г. получих Аст за прекратяване на производството по назначаване на регистриран одитор на КТБ с аргументите, че искането ми не е внесено с електронен подпис и че пред ВАС синдиците на КТБ са обжалвали съдебното решение, задължаващо ги да назначат одитор и извършат одит на КТБ. Това написа в сигнал до правосъдния министър Захариева и омбудсмана Манолова съпредседателят на ”Ние, гражданите” В. Ахундова.
 

На 12.08.2016 г. подадох второ искане за назначаване на служебен регистриран одитор с електронен подпис и с приложени нови документи, доказващи, че одит на КТБ за 2014 и 2015 гг. не е извършван.  Актът за прекратяване на производството по второто ми искане бе изпратен три часа по-късно, като посочените аргументи буквално копираха текста на първия отказ и показаха, че длъжностното лице дори не се е запознало с приложените доказателства. Нещо повече, връчените по електронен път писмо-уведомление и самият акт не съдържаха формуляра за обжалване на това решение, което наложи подаването да се извърши лично и бе съпроводено с проблеми.

 

Вторият отказ е предмет на жалба до СГС.

 

Обръщам се към Вас с молба да назначите проверка относно обстоятелствата, при които бяха постановени двата отказа, подсказващи предубеденост или външна намеса за недопускане на производство по назначаването на служебен одитор в КТБ. По мое мнение, споделяно от членовете на организацията ни и редица юристи, непрофесионалното по същество поведение на длъжностните лица едва ли се дължи на липсата на професионализъм в изпълнение на такива рутинни производства.

 

Моля да бъде извършена проверка на обстоятелствата, свързани с необоснованите и незаконни откази на АПВ и резултатите от тази проверка да ми бъдат съобщени в рамките на законовия 30-дневен срок.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4689 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5575 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев . 5| 6073 |20.04.2024 Експерт: "Булгаргаз" няма експертния и кадрови капацитет да бъде играч на международния пазар с "Боташ" . 9| 2809 |19.04.2024 Кирил Петков съзря тайна завера между Борисов, Радев и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads