Реклама / Ads
0| 31188 |13.08.2022 ПОЛИТИКА

Министър Демерджиев: Гешев може и да няма диплома. Петков е пречил на статуквото

.
Иван Демерджиев Източник: Youtube
На 12 август имаше национално съвещание на МВР и там призовах всички служители към нещо, което се нарича резултати. Не следете изказванията, следете работата ни и резултатите от тази работа. Това заяви в пред Дарик радио служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
 

„Вътрешният министър може да провери какви сигнали е имало постъпили в МВР, които касаят дейността на г-н Гешев или високопоставени прокурори, които са влияли на хода на разследванията – това е направено и аз очаквам резултатите от тези проверки“, обясни той.

 

Демерджиев посочи, че отново има движение по документите, касаещи дипломата на Гешев: „Там се открива интересно поле за работа – компетентността на органа, издал тази диплома. Има съмнения и оплаквания, че дипломата може да е издадена от некомпетентен орган“.

 

„Некомпетентен орган означава, че към днешна дата нямате диплома. Имате възможност да се сдобиете с такава, но нямате в момента“, обясни служебният правосъден министър.

 

Според него бившият министър-председател Кирил Петков със сигурност е пречил на хората от статуквото.

 

„Много от темите, по които работеше правителството на Петков, са теми, по които ние ще продължим работа. Там се наблюдаваше желание, но много често то не беше подкрепено с необходимия комплекс от компетентни професионални действия. Тук бих сложил аз разграничителната линия“, заяви Демерджиев.

 

Служебният вътрешен министър изрази своята амбиция да бъдат разкрити служителите на МВР, които се занимават с криминални практики.

 

Демерджиев коментира и ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Въпросът е бяха ли на лице необходимите предпоставки, за да се извърши този арест. Бих го определил като липса на професионализъм. Аз подкрепям това като цел, но не подкрепям средствата, с които тази цел се реализира“.

 

„Когато нямаш ясен план, когато не си го съгласувал с професионалистите, се стига до много разочароващи ситуации. Няма да допускам подобно неглижиране на професионалната преценка“, продължи служебният МВР шеф, наричайки ареста „импулс за определено действие“.

 

„Има много данни срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и той трябва да бъде обект на разследване“, коментира още служебният министър.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14329 |29.07.2022 Пеканов ще е вицепремиер, а гл. секретар на Радев ще е военен министър в служебния кабинет . 0| 8834 |07.07.2022 Шамар за Гешев: ”Интерпол“ свали от издирване банкера Цветан Василев . 0| 15675 |03.07.2022 Памет: Дипломати и външен министър на Москва отвличат български премиер със самолет! . 0| 5964 |15.06.2022 ”Челен удар” между премиера Петков и министъра в оставка Караджов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads