Реклама / Ads
53| 11945 |10.12.2013 ПОЛИТИКА

Движение „22 септември” възражда синята идея

.
Движение „22 септември” ратува за независимост, справедливост, достойнство за България. Струва ли си да изпитваме гордост, че сме българи, а не най-бедните и изостанали граждани на Eвропейския съюз?
 

Струва ли си да отстояваме независимостта си? Струва ли си да не допуснем реабилитация на комунистическия режим? Струва ли си да се противопоставим на възраждането и утвърждаването на Държавна сигурност и мафията, която и днес продължава да управлява България? Струва ли си 24 години след началото на така наречения преход да се опитаме да възстановим справедливостта, възмездието и почтеността, или всичко вече е загубено? Струва ли си да се възстанови доверието в съдебната система? Струва ли си да се пренапишат правилата така, че властите взаимно да се контролират в името на добро и ефективно управление? Струва ли си образованието, културата и духовността да станат основа за просперитета и икономическия възход на отечеството ни?, питат идеолозите на новото движение.

Струва ли си да се опитаме да възстановим надеждите на стотиците хиляди излъгани симпатизанти на синята идея, че България наистина може да стане нормална и успяваща европейска страна, задават си въпроса група съмишленици, които преди дни излязоха с идеята за създаване на патриотично движение “22 септември”. Защото си казахме, че си струва!, оповестяват те. И се определят като хората, по чиито рамене през годините са се покатерили много от тези, които "предадоха и продадоха синята надежда на милиони българи, и някои от младите хора, протестиращи повече от 160 дни".

Евгений Михайлов, Теодора Димова, Едвин Сугарев, Георги Липовански, Александър Кипров, Ваня Костова, Петър Цанков, д-р Георги Боздуганов, Методи Андреев, Иван Москов, Вера Петрова, Доника Георгиева, Корнелий Савов, Блага Янкулова, Иван Цанев, д-р Любомир Канов са сред хората, които се надяват на официалното учредяване да бъдат заедно с много други техни съмишленици!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6337 |29.08.2011 Цв. Цветанов: Месец преди вота съм вън от “6 септември” . 39| 8377 |10.05.2011 К. Парамов: Политическата класа, блокираща движението, да се изчисти! . 19| 5993 |20.01.2008 Путин в България: нелепото възраждане на мита за мощта на Изтока . 11| 7210 |12.11.2007 ГЕРБ - новото лице на популизма или модерно политическо движение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads