Реклама / Ads
29| 6337 |29.08.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Месец преди вота съм вън от “6 септември”

.
Цветан Цветанов
Бъдещият президент трябва да може да отваря врати, бъдещият президент трябва да бъде консенсусен и да участва активно в реализирането на политики, за които се търси общия политически консенсус.
 

Аз съм председател на предизборния щаб на политическа партия ГЕРБ от самото учредяване през декември 2006 г., казв в интервю за в. Труд вицепремиерът Цв. Цветанов. Председателят на предизборния щаб има много организационна работа, свързана с естеството на изборите - с номинациите, с профила на кандидатите за общински съветници.

Разделили сме страната на седем региона, ще проведем седем събрания за обучение на всички от общинските структури, които ще участват в изборите. Ще ги запознаем и с медийната кампания - с плакатите, рекламните материали. Всичко, което договаряме в момента, е на централно ниво. Ето това е предизборният щаб. Но за да няма никакви съмнения за неща, които биха могли да се случат в самата предизборна кампания - от 23 септември до 23 октомври, аз ще изляза в отпуск и няма да бъда на работа. Няма да разписвам никакви документи, свързани със задълженията ми като министър на вътрешните работи.

 

Няма да идвам на "6 септември". Работното ми място ще бъде в НДК, където е нашият щаб. Ако аз съм имал нагласата да се възползвам от позицията си тук, за да създам невъзможност да се проведат демократични избори, въобще нямаше да бъда в предизборния щаб и нямаше да бъда шеф на предизборния щаб.

Ние сме единствената политическа формация, която участва самостоятелно на тези избори. От 199 кандидати за общински кметове, които сме обявили, само в 6 общини имаме коалиции за регистрирането на кметовете. Взели сме това политическо решение, защото смятаме, че трябва да бъдем коректни към избирателите. Носим политическата отговорност за всичко, което сме направили досега. Въпреки тежката икономическа криза смятам, че правителството очерта много добри перспективи за развитието на България като геостратегически кръстопът на много транспортни коридори.

В момента целта, която си поставяме, е да спечелим 10-12 областни града. При такъв резултат ще смятаме, че сме затвърдили позицията си като първа политическа сила. Ако вземем от 12 до 16 областни центъра, смятам, че ще бъде отличен резултат. Не искам да споменавам градове.


Очакваме подкрепа от всички демократични български граждани, които смятат, че това, което предлага политиката на ГЕРБ, ще бъде добре за даденото населено място, за региона. Смятам, че всички ние трябва да се обединим, за да градим България и да градим съответното населено място. Аз съм убеден, че всеки един може да прецени кой какво е направил през този 20-годишен преход, кой какво прави и кой за пореден път само е обещавал. Не искам да говоря за персонални подкрепи от когото и да било. Мисля, че ще е несериозно, защото подобни разговори не са водени. Не смятам, че бих могъл да пускам в публичното пространство подобни хипотези. Основният опонент на ГЕРБ и на местно ниво, и в предстоящия президентски вот е БСП.

 

Ние сме от различни политически семейства - и в страната, и в ЕС. БСП е в Партията на европейските социалисти, ГЕРБ - в най-голямата парламентарно представена партия в ЕП - Европейската народна партия. Това са двете политически полета, които винаги участват активно в решаването на това кой да управлява. Затова основният ни опонент е БСП, независимо кой е издигнат за президент, казва Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 7291 |04.08.2011 По български: Социолози се разделиха на БСП и другите предизборно . 60| 6912 |05.07.2011 Цв. Цветанов: Имаме кандидат-президент и го пазим в тайна! . 43| 7370 |24.06.2011 Цветанов: Кандидатът ни за президент - голяма изненада за сините . 73| 21592 |14.06.2011 Френска банка налива на Кунева над € 200 хил. на месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads