Реклама / Ads
128| 12510 |02.11.2010 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Каква е тази мания за имоти? Азиатщина!

.
Иван Костов
Няма да подкрепим бюджета на Дянков; Т. Младенов стана чучело, конците на което се дърпа от друг; ГЕРБ ще си изкарат мандата, правителството ще е щедро към избирателите; има видима коалиция ГЕРБ - Атака, коментира лидерът на ДСБ.

Приоритетът за добро представяне на изборите догодина е поставил цялостен отпечатък върху управлението, затова ГЕРБ ще изкарат мандата си дотогава, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Има 152 милиона повишение на бюджета на МТСП, което говори, че правителството ще е щедро към избирателите. Това обаче увеличава котвите на икономиката и й пречи да се освободи от дъното, обясни Костов и добави, че отговорът на кризата е увеличаването на качеството и количеството на вложения труд, оттам на конкурентноспособността на икономиката.

Костов и М. Димитров спорели по темата за предсрочни избори. Има видима коалиция ГЕРБ - Атака, което обещава мандатът да бъде изкаран, каза лидерът на тъмносините. Авангардът прави реформите, а не обозът, не тия, които се крият по средата, продължи той.

По разпиляване, по загубата на всякакви цели, по компромисите със синдикатите това правителство прилича на Беровото
- и там имаше нежелание да се прави реформа, съобщи Костов и напомни горчивата поука от миналото за реформата в здравеопазването и 9-годишното съдебно преследване на Илко Семерджиев, министър в неговия кабинет. Трябва да се подкрепят реформаторите, добави той.

Има хора, които ще създадат големи неприятности на кабинета, защото загубиха духа си, такъв е Тотьо Младенов, отново посочи Костов. Опитът и вълкът да е сит, и агнето цяло, и мравката да е със запаси, и щурецът да е доволен, не е сполучлив, метафорично каза съпредседателят на Синята коалиция и каза, че отговорността на министъра е тази, липсата на която го превръща в чучело, в кукла на конци, дърпани от друг.

Няма да подкрепим проекта за бюджет на Симеон Дянков, защото той допусна компомиси - няма ги реформите, констатира Костов. Сините тепърва щели да кажат АБВ, та до Ю и Я и да диференцират отношението си. Аньо Ангелов, Маргарита Попова трябва да бъдат подкрепени, добави той и уговори, че оценката за министрите не била негова работа, а за разговор по кафенетата. голямата отговорност е на Б. Борисов, подчерта експремиерът.

Президентът винаги си е участвал в политиката - и чрез формация Лидер, и чрез РЗС, коментира Костов. Първанов не показва голям политически потенциал, събрал е политици, които не разполагат със свое лично доверие и разчитат на политическо възкресение. Подценявам кадровата сила на този проект, каза той и добави, че имало и социологическа манипулация около този проект.

Крайно неубедителен е отговорът на Андрей Иванов, каза накрая Костов. ГЕРБ няма основание да твърди, че управлението му в СО е безпроблемно при наличието на този казус. Не разбирам манията да се купуват имоти, това е някакво азиатско чувство, коментира той. Откъде един редови полицай има такива средства, попита лидерът на ДСБ и напомни, че родителите на Иванов нямало как да са добавили толкова много стойност със своите доходи - това били  безсмислици. ГЕРБ трябва да отговоря, поиска той, но направи уговорката, че аналогичният разговор пък на вътрешния министър Цв. Цветанов с човек, на когото предстои да бъде обвинен, е абсолютно забранен.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6581 |16.09.2010 Ив. Костов: Президентът консолидира антиреформаторския вот . 44| 8292 |12.09.2010 Костов: Адвокати на Трактора защитават с политически тези, плашат в съда магистрати . 184| 9303 |30.08.2010 Иван Костов: Икономиката ни заспива като мечка в бърлога . 57| 7327 |13.04.2010 Ив. Костов: Заличавайте 1/3 от държавните институции!
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads